
Όπως είναι γνωστό, δυστυχώς ο καρκίνος αποτελεί τη μάστιγα των χρόνων που διανύουμε καθώς είναι μία ασθένεια που σκοτώνει εκατομμύριαα κόσμο κάθε χρόνο.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να μην κινδυνέψεις ποτέ από καρκίνο είναι να κάνεις κάτι πολύ απλό.
Πρέπει να τρως τρία αμύγδαλα την ημέρα!
Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.
Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα ενώ περιέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά μιας ισορροπημένης διατροφής: υδατάνθρακες, λιπαρά και πρωτεΐνη.
Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε που συμβάλει στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες στα κύτταρα.
Το οξειδωτικό στρες βλάπτει τα μόρια των κυττάρων, οδηγώντας σταδιακά σε γήρανση και ασθένειες όπως καρκίνο. Τα αντιοξειδωτικά όμως των αμυγδάλων και άλλων τροφίμων προστατεύουν τις κυτταρικές μεμβράνες από τις αλλοιώσεις που προκαλεί το οξειδωτικό στρες με αποτέλεσμα να "θωρακίζουν" τον οργανισμό απέναντι στον καρκίνο.