Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Αμείλικτοι οι αριθμοί της καταστροφής στην εστίαση (όσων άνοιξαν): «Περιμένουμε τουρίστες αλλιώς θα βάλουμε λουκέτο»

Οι αριθμοί της καταστροφής στην εστίαση είναι αμείλικτοι και δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα στην κυβέρνηση και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αναφέρεται.

Έτσι σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς των ενώσεων εστίασης από τις 80.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο σε ολόκληρη τη χώρα, το 20% δεν άνοιξαν (αρχικά περίπου τα μισά είχαν ανοίξει), είτε για οικονομικούς λόγους, είτε γιατί δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο, είτε γιατί περιμένουν το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου!

Και μιλάνε για τουρισμό που ακόμα και αν έρθουν (όσοι έρθουν) θα πρέπει να πηγαίνουν στα ξενοδοχεία στις 24:00 το βράδυ γιατί τότε θα ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Και μάλιστα δεν τους φτάνει αυτό αλλά έχουν και την αστυνομία που τους "κυνηγάει" και τους επιβάλει πρόστιμα για κάθε λόγο και παράβαση ακόμα και αν δεν φταίνε.

Ένα από τα αιτήματα των εστιατόρων που ήταν να δοθεί κεφάλαιο επανεκκίνησης προκειμένου να μπορέσουν να τροφοδοτήσουν τα καταστήματά τους, φαίνεται πως θα υλοποιηθεί στις 10 Μαΐου, όταν ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αλλά και πάλι οι επιχειρηματίες κρατάνε μικρό καλάθι και αυτό είναι το τελευταίο που περιμένουν αλλιώς απλά θα βάλουν λουκέτο.

Επίσης η πληρότητα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) κ. Γιώργο Καββαθά, έφτασε περίπου το 60%, με κάποιες περιοχές να είναι και πιο χαμηλά, κάτι απόλυτα λογικό αφού οι Έλληνες είναι κατεστραμμένοι από το Lockdown. 

Ακόμη και οι επιχειρήσεις που άνοιξαν λειτούργησαν με μειωμένο προσωπικό λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, καθώς υπάρχουν λιγότερα τραπεζοκαθίσματα, και μειωμένο ωράριο λειτουργίας.

Τώρα βέβαια αν ρωτήσει κάποιος το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα δει παντού ανάπτυξη και γεμάτα καταστήματα ενώ ο κόσμος σπαταλά "χωρίς αύριο".

«Πληγή» το ωράριο και τα… μπαλκόνια

Η ομοσπονδία των καταστημάτων εστίασης ζητά να επανεξεταστούν οι όροι του ανοίγματος, κυρίως σε όσα αφορούν στο ωράριο, τη μουσική και τους εξωτερικούς χώρους

Μεγάλο πρόβλημα αποτελούν και οι εξωτερικοί χώροι, για τη χρήση των οποίων ήδη έχουν επιβληθεί από τις αρχές δεκάδες πρόστιμα. Οι καταστηματάρχες αξιοποιούν όσο περισσότερο χώρο μπορούν σε αυλές, πεζοδρόμια, ακόμη και μπαλκόνια και επικαλούνται κενό στις οδηγίες για το τί θεωρείται ασφαλής εξωτερικός χώρος.

«Κάποιοι συνάδελφοι έχουν εξωτερικούς χώρους οι οποίοι έχουν πέργκολα σε ορισμένα σημεία, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες αρχές και η αστυνομία να θεωρούν ότι αυτοί οι χώροι δεν είναι νόμιμοι, να επιβάλλουν πρόστιμα και να κλείνουν τα καταστήματα. Αυτό θα πρέπει σε πρώτη φάση να διευκρινιστεί, να γίνονται απλές συστάσεις».

Περισσότερο πληττόμενοι από τα περιοριστικά μέτρα θεωρούν ότι είναι οι εστιάτορες, καθώς διαπίστωσαν ότι, ακόμη και για έξοδο για φαγητό, οι πολίτες προτίμησαν τα μεζεδοπωλεία, κάτι που το αποδίδουν στο ωράριο λειτουργίας.

Tags
Back to top button