Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Αμερικανός επίδοξος βομβιστής σχεδίαζε να ανατινάξει την Amazon - Πως «προδόθηκαν» τα σχέδιά του

Επίδοξος βομβιστής με το ψευδώνυμο «Διόνυσος» σκόπευε να ανατινάξει κτίριο της Amazon για να… σκοτώσει το 70% του ίντερνετ και να πλήξει την «ολιγαρχία» των ΗΠΑ. Χάρη στην παρατηρητικότητα και την ανησυχία που του προκάλεσαν οι αναρτήσεις ενός επίδοξου βομβιστή, το FBI προχώρησε σε μία σύλληψη τα κίνητρα της οποίας μάλλον περίεργα τα αποκαλείς. Κι αυτό γιατί, ο επίδοξος βομβιστής σχεδίαζε να ανατινάξει το κέντρο δεδομένων της Amazon, γιατί πίστευε πως έτσι θα «σκότωνε» το 70% του ίντερνετ.

Ο Σεθ Άαρον Πέντλεϊ συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του μία εκρηκτική συσκευή, την οποία έλαβε από μυστικό πράκτορα του FBA και με αυτή σκόπευε να ανατινάξει το κτίριο. Το FBI ξεκίνησε να τον παρακολουθεί όταν ένας χρήστης του διαδικτύου είδε τις ανησυχητικές αναρτήσεις του στο ίντερνετ και πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες για ποινή ως και 20 ετών. Όπως ανέφερε ο επιθεωρητής του FBI για τον Πέντλεϊ, ο κύριος στόχος του ήταν να ανατινάξει το δίκτυο διακομιστών της Amazon. Πίστευε πως υπάρχουν 24 κτίρια τα οποία διαχειρίζονται το 70% του διαδικτύου συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών που χρησιμοποιούν η CIA και το FBI.

Ο 28χρονος Σεθ Άαρον Πέντλεϊ είχε ταξιδέψει μάλιστα από το Τέξας στην Ουάσινγκτον, στις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου και όπως είχε διαμηνύσει στους φίλους του, είχε μαζί του και ένα τουφέκι το οποίο είχε αφήσει στο αυτοκίνητό του. Μάλιστα, είχε φτάσει μέχρι τα παράθυρα του Καπιτώλιου, αλλά δεν μπήκε εντός αυτού, όπως άλλοι ταραξίες, οπαδοί του Τραμπ.

Δύο μέρες αργότερα, ένας πολίτης ανέφερε τις ανησυχητικές αναρτήσεις του σε έναν ιστότοπο πολιτοφυλακής με το ψευδώνυμο «Διόνυσος» και ύστερα από αυτό ξεκίνησε η έρευνα.

Tags
Back to top button