Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Άλλοι 51 'Ελληνες εκδρομείς που ταξίδεψαν στους Άγιους Τόπους έχουν μπει σε καραντίνα!

Ακόμη 51 Έλληνες από τα Ιωάννινα είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στους Αγίους Τόπους και μπαίνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους προκειμένου να περιοριστούν νέα πιθανά κρούσματα Κορωνοϊού.

Η επιστροφή των ατόμων από το Ισραήλ γίνεται με τήρηση όλων των οδηγιών που έχει δώσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας για το εκδρομικό γκρουπ στο οποίο μετέχουν και μέλη του ΚΑΠΗ Ανατολής.

Όλοι οι εκδρομείς είναι πολύ καλά στην υγεία τους, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα. Η εκδρομή είχε προγραμματιστεί από τους ίδιους, αρκετές μέρες νωρίτερα και πριν προκύψει οποιοδήποτε κρούσμα κορωνοϊού στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ είχε από το πρωί σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με την Ελληνική Πρεσβεία και το Προξενείο ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση των εκδρομέων από την Βηθλεέμ στην Ιερουσαλήμ.

«Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», τόνισε ο Δήμαρχος.

Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου τόνισε η επιστροφή των εκδρομέων θα γίνει τελικά αύριο, νωρίτερα από ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί και με βάση όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με αυτές αν κάποιος ασθενήσει μέσα στις επόμενες ώρες δεν θα ταξιδέψει με την ίδια πτήση αλλά θα παραμείνει στο Ισραήλ, αν ασθενήσει στη διάρκεια της πτήσης θα μείνει στην Αθήνα ενώ αν κάποιος ασθενήσει φτάνοντας στα Γιάννενα θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Για τις επόμενες 14 ημέρες όλοι οι εκδρομείς θα παραμείνουν στο σπίτι τους, σε περιορισμό και θα είναι σε καθημερινή επαφή με την Διεύθυνση Υγείας ώστε αν εκδηλωθεί ύποπτο σύμπτωμα να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Ο κ. Πάνου έκανε γνωστό ότι το ΚΑΠΗ της Ανατολής θα μείνει κλειστό για μία βδομάδα ενώ θα ξεκινήσει διαδικασία απολύμανσης τόσο στα ΚΑΠΗ όσο και στους παιδικούς σταθμούς.

Ο Δήμαρχος και με την ιδιότητα του Καθηγητή Παθολογίας με βάση την γενικότερη κατάσταση τόνισε ότι απαιτείται ψυχραιμία και εγρήγορση.

«Η κατάσταση είναι μεταβαλλόμενη. Η λήψη μέτρων πρέπει να είναι ανάλογη με τα κρούσματα που εκδηλώνονται. Προς το παρόν αυτό γίνεται. Στην δική μας περιοχή δεν έχουμε κανένα κρούσμα μέχρι στιγμής» κατέληξε.
 

Tags
Back to top button