Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αλλοίωση του πραγματικού αριθμού των θυμάτων από κορονοϊό στην Σικελία

Σύμφωνα με τους δικαστικούς του Τράπανι, ο υπεύθυνος των θεμάτων υγείας της Σικελίας, Ρουτζέρο Ράτσα, μαζί με τους στενότερους συνεργάτες του, αλλοίωναν τα στοιχεία και μείωναν τον αριθμό των θανάτων, για να αποφύγουν την κήρυξη του νησιού σε πορτοκαλί ή κόκκινη ζώνη.

Ο Ράτσα παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του, ενώ τρεις συνεργάτες του ετέθησαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η έρευνα αφορά, συνολικά, δέκα ανώτερους υπαλλήλους της περιφέρειας. Σύμφωνα  με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στην Σικελία δημοσιοποιήθηκαν ανακριβή στοιχεία, τουλάχιστον 40 φορές σε σύνολο πέντε μηνών!

Χαρακτηριστική είναι η φράση που ακούγεται σε τηλεφωνική παρακολούθηση, στην οποία υπεύθυνοι του τομέα υγείας της περιφέρειας συμφωνούν «να μοιράσουν τον αριθμό των νεκρών από κοροναϊό, σε διάστημα μεγαλύτερο από εκείνο μιας μόλις ημέρας».

Όπως τονίζουν Ιταλοί σχολιαστές, η παράνομη αυτή τακτική είχε ως κύριο στόχο τη διατήρηση  της εύνοιας των πολιτών, με όσο γίνεται χαλαρότερα μέτρα και απαγορεύσεις.

Tags
Back to top button