Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Καταιγίδες και χαλάζι μέχρι το απόγευμα

Βροχερός θα είναι ο καιρός και σήμερα Κυριακή (27.4.2025) ενώ από τα ξημερώματα ισχυρή νεροποντή ξέσπασε σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από σήμερα και σταδιακά μέχρι το βράδυ οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν σημαντικά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, οι βροχές και οι καταιγίδες θα δώσουν τη θέση τους σε κρύο, καθώς από αύριο Δευτέρα θα επικρατήσουν χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αλλά και ισχυρούς ανέμους. 

Για σήμερα Κυριακή αναμένονται πιθανώς κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά από τις πρωινές ώρες και στη Μακεδονία από τις προμεσημβρινές ώρες, οπότε τα φαινόμενα θα συνοδεύονται και από πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις.

Ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους αρχικά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πρόσκαιρα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά μέχρι το απόγευμα και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες στις περισσότερες περιοχές.

Καιρός: Κεραυνοί και βροχή τώρα στην Αθήνα - Οι προβλέψεις της ΕΜΥ για τις επόμενες ώρες (βίντεο)

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 με βαθμιαία ενίσχυση στο Αιγαίο στα 6 με 7 και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και θα φτάσει στα δυτικά τους 22 με 24 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 28-04-2025

Αρχικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα πλην της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, όπου τα φαινόμενα θα διατηρηθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια, όπου θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς, στα δυτικά τους 22 με 23, τοπικά τους 24 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29-04-2025

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στην Εύβοια και τις Κυκλάδες, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν και τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, η οποία στις περισσότερες ανατολικές περιοχές θα είναι αισθητή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-04-2025

Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που κατά περιόδους πιθανόν να είναι ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο κατά τόπους πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01-05-2025

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο κατά τόπους πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Tags
Back to top button