Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Ακρίβεια: Χρυσά… σουβλάκια στις ψησταριές (βίντεο)

Το παραδοσιακό σουβλάκι που ανέθρεψε γενιές και γενιές ακριβαίνει συνεχώς και τείνει να γίνει είδος πολυτελείας.

Το 2021 η τιμή στο καλαμάκι χοιρινό δεν ξεπερνούσε το 1.80€, φέτος έχει φτάσει έως και στα 2.20 ευρώ.

Στο τυλιχτό, πέρυσι η τιμή έφτανε έως και τα 2.60 ευρώ, ενώ φέτος ως και τα 3.80.

Στη Θεσσαλονίκη, το κόστος του τυλιχτού ζαλίζει. Το γνωστό σε όλους «πίτα γύρο» κοστίζει πάνω από 4 ευρώ στα περισσότερα ψητοπωλεία ειδικά αν ο καταναλωτής επιλέξει να βάλει κάποια σως που κοστίζει επιπλέον από 20 έως 50 λεπτά.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 11,3% ο πληθωρισμός τον Μάιο - Έκρηξη ακρίβειας

Μία οικογένεια τεσσάρων ατόμων πριν από έναν χρόνο θα πλήρωνε 2,5 ευρώ το ένα τυλιχτό σουβλάκι.

Αν καθόταν στο τραπέζι ψησταριάς θα έπαιρνε τουλάχιστον 8 τυλιχτά, 2 για κάθε μέλος, με συνολικό κόστος 20 ευρώ.

Σήμερα, αν βρεθεί σε σουβλατζίδικο αυτά τα 8 τυλιχτά, με 4,20 το ένα, κοστίζουν πλέον 33,6 ευρώ, ενώ αν συνυπολογίζουμε σαλάτες και λοιπά συνοδευτικά, τότε το κόστος ανεβαίνει επικίνδυνα.

Η ακρίβεια στο σουβλάκι έγινε θέμα και στο Reuters.

40% έχει αυξηθεί το κόστος των πρώτων υλών, τόσο έχει μειωθεί και η κίνηση στην κατανάλωση λένε επιχειρηματίες της εστίασης

Δείτε το σχετικό βίντεο του Mega

 

Tags
Back to top button