Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Αιθιοπία: Επίθεση του στρατού σε εξοπλισμό των Ηνωμένων Εθνών

Μέλη του στρατού της Αιθιοπίας κατέστρεψαν χθες στην επαρχία Τιγκράι εξοπλισμό του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF), κατήγγειλε η υπηρεσία του ΟΗΕ, που επίσης καταδίκασε την επίθεση.

"Μέλη των αιθιοπικών δυνάμεων εθνικής άμυνας μπήκαν σήμερα (σ.σ. χθες Δευτέρα) στο γραφείο μας στη Μεκέλε, στην Τιγκράι της Αιθιοπίας, και διέλυσαν τον δορυφορικό εξοπλισμό μας VSAT", ανέφερε η UNICEF σε ανακοίνωσή της.

"Η προτεραιότητα της UNICEF στην Τιγκράι και σε όλη την Αιθιοπία είναι να προσφέρει βοήθεια στα πιο ευάλωτα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων 140.000 παιδιών που είναι ήδη αντιμέτωπα με συνθήκες παρόμοιες με αυτές του λιμού. Δεν είμαστε, και δεν πρέπει ποτέ να είμαστε, στόχος" στρατιωτικών επιχειρήσεων, υπογράμμισε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Κατά τον Στεφάν Ντουζαρίκ, τον εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ο Οργανισμός καταδικάζει "κάθε επίθεση εναντίον εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις ή φθορά του εξοπλισμού τους" και "όλα τα μέρη" στη σύρραξη "οφείλουν να εγγυώνται την προστασία των αμάχων και της ανθρωπιστικής βοήθειας που προσφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη".

Την 11η Ιουνίου η UNICEF προειδοποίησε ότι δεκάδες χιλιάδες παιδιά, που υποφέρουν ήδη από υποσιτισμό, κινδυνεύουν να πεθάνουν από πείνα στην εμπόλεμη βόρεια επαρχία της Αιθιοπίας. Η Αντίς Αμπέμπα αρνείται πως η κατάσταση είναι τόσο καταστροφική.

Tags
Back to top button