Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

«Αιχμές» Κακλαμάνη για Μητσοτάκη: «Οι αναφορές του στην οικογενειοκρατία κάνει κακό στο κόμμα»

"Αιχμές" προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη άφησε με δηλώσεις του ο Νικήτας Κακλαμάνης. Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι οι αναφορές του κ. Μητσοτάκη για την οικογενειοκρατία, κάνουν κακό στο κόμμα.

Ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε πως «στόχος του συνεδρίου ήταν η επιβεβαίωση της ιδεολογικής μας ταυτότητας, που παραμένει αναλλοίωτη από το 1974 μέχρι σήμερα. Εκεί στόχευαν όλες οι ομιλίες και οι δηλώσεις, με κορυφαία αυτή του Κώστα Καραμανλή, εγγυητή της ενότητας και της συνέχειας κόμματος και παράταξης» υποστηρίζει, σε συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα», που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο (22.12.2017).

Ο Νικήτας Κακλαμάνης έκανε γνωστό ότι πριν από το συνέδριο είχε συνάντηση μιάμισης ώρας με τον Κώστα Καραμανλή και ανέφερε ότι «ξέρω τι σας λέω και ως προς αυτό αλλά και ως προς τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Αναφερόμενος στις τοποθετήσεις κάποιων φιλοξενούμενων προσώπων, στο συνέδριο, όπως του Στέλιου Ράμφου και του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής τις χαρακτηρίζει «ενδιαφέρουσες, αλλά… μέχρι εκεί».

Παράλληλα δηλώνει θετικός στο να συμπεριληφθεί και η περίοδος Καραμανλή στην Εξεταστική για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στα μνημόνια.

«Οι αναφορές στην οικογενειοκρατία κάνουν κακό στο κόμμα»

Ερωτώμενος σχετικά, εκτιμά ότι οι συνεχείς αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οικογενειοκρατία κάνουν κακό στο κόμμα. «Η δαιμονοποίηση της λεγόμενης οικογενειοκρατίας δεν με βρίσκει σύμφωνο» τονίζει ο κ. Κακλαμάνης  υπενθυμίζοντας ότι «ένας Μητσοτάκης, ο Κωνσταντίνος, πήρε 47% και ένας Καραμανλής, ο Κώστας, περίπου το ίδιο: 45%. Σίγουρα στην αφετηρία, στην εκκίνηση, δεν έχουμε όλοι το ίδιο πλεονέκτημα. Αυτό το γνωρίζω προσωπικά, όταν το 1990, στην πρώτη μου εκλογή, ξεκίνησα άγνωστος, μόνο οι γιατροί με ήξεραν, και ο μόνος που στάθηκε δίπλα μου ήταν ο πολιτικός μου πατέρας, ο Ευάγγελος Αβέρωφ»

Σχετικά με το άνοιγμα του προέδρου της ΝΔ, στο συνέδριο, προς τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς και το προαπαιτούμενο της Φώφης Γεννηματά «να ελεγχθεί πώς οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο, συμπεριλαμβάνοντας την περίοδο της πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή» ο κ. Κακλαμάνης υποστηρίζει ότι «αυτό το αίτημα της μίας και μόνης Εξεταστικής για το πώς μπήκαμε στα μνημόνια ήταν προεκλογική δέσμευση της ΝΔ στις εκλογές του 2012, που ποτέ δεν υλοποιήθηκε, γιατί το τότε ΠΑΣΟΚ -άρα και η κυρία Γεννηματά- αντιδρούσε»

Τέλος σε ερώτηση αν «το 2018 θα είναι εκλογική χρονιά ή η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εξαντλήσει την τετραετία» ο αντιπρόεδρος της Βουλής απαντά χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας μπορεί να θέλει τις εκλογές έπειτα από 99 χρόνια, όταν λήγει η δέσμευση της ελληνικής περιουσίας μέσω του Υπερταμείου… Άλλο τι θέλω, όμως, κι άλλο τι μπορώ ή τι θα γίνει».

Tags
Back to top button