Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αγκινάρες αλά πολίτα: Θα δώσετε νέα γεύση στο τραπέζι σας

Σίγουρα δεν είναι ένα φαγητό που κάνετε συχνά, όμως αξίζει να το δοκιμάσετε.


Υλικά:
10-12 φρέσκες αγκινάρες ή κατεψυγμένες
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό ψιλοκομμένο (ή τριμμένο) κρεμμύδι
6 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
2 μέτρια καρότα σε ροδέλες
8 μέτριες πατάτες κομμένες σε τέταρτα
100 γρ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο (προαιρετικά)
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι
χυμός 3 λεμονιών


Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, εάν είναι φρέσκες, αφαιρώντας το κοτσάνι τους, τα εξωτερικά σκληρά φύλλα και κόβοντας τις άκρες από τα υπόλοιπα φύλλα.

Αφαιρούμε με μαχαίρι το χνούδι τους και τις ρίχνουμε αμέσως σε μια λεκάνη με νερό και χυμό 2 λεμονιών, για να μη μαυρίσουν, μέχρι να τις μαγειρέψουμε. (Εάν είναι κατεψυγμένες, θα παραλείψουμε όλη αυτή τη διαδικασία).

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.


Βάζουμε τις αγκινάρες με το κοτσάνι προς τα επάνω, τα καρότα, τον αρακά, αν βάλουμε και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο ώστε να σκεπάζονται οι αγκινάρες. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά για 30 περίπου λεπτά και να μείνει με λίγη σάλτσα.

Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό. Χτυπάμε το αυγό με το χυμό ενός λεμονιού, ρίχνουμε μέσα λίγη από τη σάλτσα του φαγητού, τα χτυπάμε όλα μαζί και αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα κουνώντας την έτσι, ώστε το αυγολέμονο να πάει παντού.

Εάν δε μας αρέσει το αυγολέμονο, τότε μόλις αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, περιχύνουμε το φαγητό με το χυμό του λεμονιού.

Συμβουλή:

Εάν μαγειρέψουμε φρέσκες αγκινάρες, για να μη μαυρίσουν τα χέρια μας, όταν τις καθαρίζουμε, καλό θα είναι να φοράμε γάντια μιας χρήσεως.

Tags
Back to top button