Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αγία Τριάδα: Η πιο «μοναχική» ορθόδοξη εκκλησία που βρίσκεται στην… Ανταρκτική!-Εικόνες

Μία εντυπωσιακή και …μοναχική ορθόδοξη εκκλησία δεσπόζει στην Ανταρκτική!

Ο ναός της Αγίας Τριάδας, είναι η εκκλησία που βρίσκεται στο πιο νότιο σημείο της Γης.

Κτίστηκε πάνω στο νησί του Βασιλέως Γεωργίου, κοντά στον ρωσικό ερευνητικό σταθμό Μπελινγκχάουζεν, με πρωτοβουλία μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Ένας ναός στην Ανταρκτική» η οποία μάλιστα υποστηρίχθηκε από τον τότε Πατριάρχη Μόσχα Αλέξιο Β’. Η οργάνωση συγκέντρωσε μεγάλα χρηματικά ποσά από δωρεών και μετά από διαγωνισμό επιλέχθηκε μια ιδιωτική εταιρία αρχιτεκτόνων για τον σχεδιασμό του ναού.

Η Αγία τριάδα είναι μια ξύλινη κατασκευή στα πρότυπα των παλαιών ρώσικων εκκλησιαστικών κτιρίων και έχει χωρητικότητα 30 ατόμων.


Τα θυρανοίξια του ναού έγιναν τον Φεβρουάριο του 2004. Εκτός από τους ρώσους ερευνητές, την εκκλησία επισκέπτονται και επιστήμονες από τους ερευνητικούς σταθμούς που έχουν δημιουργήσει στην γύρω περιοχή η Χιλή, η Πολωνία και η Κορέα.

Tags
Back to top button