Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αγαπάς τα ζυμαρικά; Αυτά είναι τα πιο υγιεινά είδη

Η κατανάλωση ζυμαρικών είναι μεγάλη στη χώρα μας, καθώς όπως έχει διαπιστωθεί κατά μέσο όρο οι Έλληνες τρώνε εννέα κιλά το χρόνο, ανά άτομο.

Τα ζυμαρικά θεωρούνται αγαπημένο φαγητό για πολλούς, ενώ είναι και εύκολα στην παρασκευή τους. Λόγω της μεγάλης ζήτησης πολλές εταιρίες παρασκευάζουν πλέον ζυμαρικά με εναλλακτικά υλικά, αλλά και χωρίς γλουτένη. Εμείς ξεχωρίσαμε τα πιο υγιεινά είδη ζυμαρικών, που μπορείς να βάζεις συχνά στο πιάτο σου…

Ζυμαρικά ολικής άλεσης: Είναι ιδανικά για όσους δεν πρέπει να ακολουθούν διατροφή που απαγορεύει τη γλουτένη, ενώ είναι τόσο διαδεδομένα ώστε τα βρίσκεις σχεδόν σε κάθε σχήμα, για να μπορείς να φτιάξεις ό,τι συνταγή επιθυμείς. Συγκρινόμενα με τα ζυμαρικά που φτιάχνονται με σιμιγδάλι, τα ζυμαρικά ολικής άλεσης περιέχουν 5γρ. περισσότερες φυτικές ίνες και έχουν 1 επιπλέον γραμμάριο πρωτεΐνης. Επίσης, έχουν πυκνότερη υφή.

Ζυμαρικά από ρεβίθια: Τα ζυμαρικά από όσπρια κερδίζουν συνεχώς έδαφος μεταξύ όσων προσέχουν τη διατροφή τους. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και δεν περιέχουν γλουτένη. Σε σχέση με τα κλασικά ζυμαρικά έχουν διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης, περισσότερο από το διπλάσιο των φυτικών ινών και 30% λιγότερους καθαρούς υδατάνθρακες. Ωστόσο, χρειάζονται προσοχή κατά το βράσιμό τους. 

Ζυμαρικά από αρχαίους σπόρους: Τα ζυμαρικά από ζέα ή κινόα προσφέρουν περίπου 3 γραμμάρια φυτικών ινών και 4 γραμμάρια πρωτεΐνης περισσότερα εν συγκρίσει με τα παραδοσιακά ζυμαρικά. Είναι ελαφρώς πιο σκληρά, αλλά κατά τα άλλα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε όλες τις συνταγές ζυμαρικών.

Ζυμαρικά σιταράκι ή κόνιακ: Φτιάχνονται στην Ιαπωνία από την ομώνυμη ρίζα και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή μεταξύ όσων κάνουν δίαιτα και προσέχουν τις θερμίδες που καταναλώνουν και αποφεύγουν τους υδατάνθρακες. Η κάθε μερίδα περιέχει περίπου 5γρ. υδατανθράκων. Επιπλέον, δεν έχουν γλουτένη κι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε διαλυτές ίνες, που σε βοηθούν να αισθάνεσαι χορτάτος για περισσότερο.
 

Tags
Back to top button