Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Αφγανιστάν: Στο έλεος των Ταλιμπάν οι Αφγανοί δημοσιογράφοι – Έκκληση στις ΗΠΑ για άμεση διάσωση

Έκκληση απευθύνουν οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ώστε να απομακρύνει άμεσα και αποτελεσματικά όλους τους δημοσιογράφους του Αφγανιστάν. 

Η οργάνωση ζητά «από τον Λευκό Οίκο ένα ειδικό σχέδιο για την απομάκρυνση των Αφγανών δημοσιογράφων (και των προασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων)». Τα σχέδια εκκένωσης «που καταρτίστηκαν από άλλες χώρες (κυρίως ευρωπαϊκές) παρεμποδίζονται σε μεγάλο βαθμό από τη διαχείριση της πρόσβασης στα αεροσκάφη», καταγγέλλουν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

«Δεχόμαστε δεκάδες και δεκάδες αιτήματα επείγουσας απομάκρυνσης», λέει ο Κριστόφ Ντελουάρ, γενικός γραμματέας της οργάνωσης.

«Το πρόβλημά μας σήμερα δεν είναι να αποκτήσουν θεωρήσεις εισόδου ή θέσεις μέσα στα αεροσκάφη, είναι να καταφέρουμε αυτοί οι άνθρωποι να μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στα αεροσκάφη», προσέθεσε.

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα ζητούν την «απόκτηση εγκαταστάσεων πρόσβασης και ταυτοποίησης για τους δημοσιογράφους και τους προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βρίσκονται στους καταλόγους διαφορετικών χωρών και οργανισμών», όπως επίσης την εγκατάσταση ενός «ανθρωπιστικού διαδρόμου και μιας ειδικής περιμέτρου».

Για να επιτραπούν αυτά, η οργάνωση ζητά επιπλέον «την αναβολή του τέλους της στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, πέραν της ημερομηνίας που προβλέπεται σήμερα».

«Έως τις 31 Αυγούστου, οι απομακρύνσεις ανθρώπων που διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο, όπως οι Αφγανοί δημοσιογράφοι, δεν μπορούν να ολοκληρωθούν», διευκρίσε ο Ντελουάρ και κατέληξε χαρακτηριστικά: «Είναι η εικόνα των ΗΠΑ, σε ό,τι αφορά την προάσπιση της ελευθερίας του Τύπου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που διακυβεύεται».

Tags
Back to top button