Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Αδωνις Γεωργιάδης: «Δε θα πάω διακοπές τα επόμενα χρόνια - Eχουμε δουλειά»

Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, ο Άδωνις Γεωργιάδης παρέλαβε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων από τον Γιάννη Δραγασάκη, τονίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι «χρειάζεται συντονισμός σε θέματα φορολογικής πολιτικής και γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης».

«Το κράτος έχει συνέχεια... Δεν ερχόμαστε για να γκρεμίσουμε αλλά να χτίσουμε. Να εφαρμόσουμε την εντολή του ελληνικού λαού και να υλοποιήσουμε τη δέσμευση του πρωθυπουργού», είπε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια τελετής παραλαβής του υπουργείου από τον απερχόμενο Γιάννη Δραγασάκη.

Από την πλευρά του ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι «το υπουργείο έχει θέματα από τα οποία εξαρτάται η πορεία της οικονομίας». Ο πρώην υπουργός προχώρησε σε μίνι απολογισμό του έργου του και παρέδωσε το σχέδιο της αναπτυξιακής στρατηγικής στο νέο υπουργό.

Αδωνις Γεωργιάδης: «Δε θα πάω διακοπές τα επόμενα χρόνια»

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης στόχος είναι η γρήγορη αντιστροφή του οικονομικού κλίματος, και η διασφάλιση του περιβάλλοντος για αύξηση του ΑΕΠ, για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για κοινωνική συνοχή.

Ο ίδιος σημείωσε «δεν απαξιώνω το έργο των προκατόχων μου, πολλές από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες τους έτυχαν της δική μας συναίνεσης. Εύχομαι και εγώ να έχω την ίδια αντίστοιχη συναίνεση στο μέλλον από την αντιπολίτευση». Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες του προκατόχου του που βρίσκονται λίγο πριν την κατάθεσή τους στη Βουλή να τις προωθήσει.

«Όλες θα τις εξετάσουμε και σε αυτά που έχουμε συμφωνία δεν έχουμε λόγο για να τις σταματήσουμε», είπε και προσέθεσε:

«Το κράτος έχει συνέχεια και δεν έχουμε σκοπό ο ένας να βγάλει τα μάτια του άλλου».

Σημείωσε πως ότι στόχος είναι να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα, τονίζοντας «δεν εξαντλείται στο δικό μας υπουργείο»... «χρειάζεται συντονισμός σε θέματα φορολογικής πολιτικής και γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «οι πολίτες δεν θα δώσουν περίοδο χάριτος, δεν ζητάμε περίοδο χάριτος», η λέξη κλειδί της τοποθέτησής του ήταν ταχύτητα, αναφερόμενος στο νέο ΕΣΠΑ είπε «η ευθύνη θα βαρύνει την παρούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου, και η δουλειά ξεκίνησε ήδη από σήμερα» ενώ δήλωσε πως δεν θα ξαναπάει διακοπές τα επόμενα χρόνια.

Χρίστος Δήμας: «Eχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά»

Από την πλευρά του ο υφυπουργός αρμόδιος για την έρευνα και τεχνολογία, Χρίστος Δήμας, ανέφερε πως «έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά».

Νίκος Παπαθανάσης: «Θέλουμε να διαμορφώσουμε νέα επενδυτική κουλτούρα»

Ο υφυπουργός αρμόδιος για τη βιομηχανία και το εμπόριο Νίκος Παπαθανάσης, ανέφερε ότι «θα διαψεύσουμε όσους περιμένουν διαχωρισμούς και διακρίσεις θα δουλέψουμε με όλους μαζί και θα τιμήσουμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε». «Επιδιώκουμε τη μακροοικονομική σταθεροποίηση για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων, ενίσχυση της βιομηχανίας και μεταποίησης του δευτερογενούς τομέα» σημείωσε προσθέτοντας: «Θέλουμε να διαμορφώσουμε νέα επενδυτική κουλτούρα».

Γιάννης Τσακίρης: «Στόχος μας είναι το υπάρχον ΕΣΠΑ να απορροφηθεί στο έπακρον»

Ο Γιάννης Τσακίρης, υφυπουργός αρμόδιος για τις ιδιωτικής επενδύσεις και τις συμπράξεις του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα τόνισε πως «στόχος μας είναι το υπάρχον ΕΣΠΑ να απορροφηθεί στο έπακρον και να γίνουν στοχευμένα οικονομικά προϊόντα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και να χαραχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το επόμενο ΕΣΠΑ».
 

Tags
Back to top button