Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

9 βότανα και λαχανικά που μπορούν να αντικαταστήσουν το αλάτι

1. Μαϊντανός : Πολλοί θεωρούν μαϊντανό ως μία όμορφη γαρνιτούρα, αλλά είναι επίσης μια εξαιρετική προσθήκη για τα πιάτα σας. Τους δίνει μια πιο φρέσκια γεύση συνολικά και μπορεί να βοηθήσει να αναδειχθεί η γεύση των άλλων μπαχαρικών.


2. Φασκόμηλο : Το φασκόμηλο είναι ένα πολύ αρωματικό και με ξυλώδη γεύση βότανο που τα αρώματά του είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στο μαγείρεμα. Το χρησιμοποιούμε συχνά σε πιάτα με χοιρινό, σε συνδυασμούς με πατάτες και τυρί.

3. Κoρίανδρος ή κόλιανδρο : Χρησιμοποιείται στην ινδική κουζίνα αλλά και σε πολλά μεξικάνικα πιάτα. Διαφορετικοί άνθρωποι μπορεί να αντιληφθούν διαφορετικά τη γεύση του κόλιανδρου. Αυτοί που τους αρέσει να λένε ότι έχει μια αναζωογονητική γεύση όπως λεμονιού ή λάιμ, ενώ σε όσους δεν αρέσει να έχουν μια ισχυρή αποστροφή προς τη γεύση και την οσμή του, παρομοιάζοντας την με εκείνη του σαπουνιού. Δοκιμάστε το και δείτε σε ποια κατηγορία ανήκετε.

4. Βασιλικός : O βασιλικός είναι ένα από τα δημοφιλέστερα βότανα και χρησιμοποιείται πολύ στην ιταλική κουζίνα. Χρησιμοποιείται στη λαϊκή φαρμακευτική ως βότανο καθώς πιστεύεται πως είναι καλό διουρητικό και καταπραΰνει το στομαχόπονο και το πονοκέφαλο. Στη μαγειρική χρησιμοποιούνται κυρίως τα αποξηραμένα φύλλα της πλατύφυλλης ποικιλίας του βασιλικού, το άρωμα των οποίων μοιάζει λίγο με αυτό του γλυκάνισου.
5. Κανέλα : Η κανέλα είναι ένα από τα παλαιότερα γνωστά μπαχαρικά, ειδικά σε χώρες όπως η Ινδία, η Σρι Λάνκα και άλλα μέρη της Ασίας. Είναι μια καλή εναλλακτική λύση για την αντικατάσταση του αλατιού καθώς έχει την ικανότητα να ρυθμίζει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα και βοηθάει επίσης στη μείωση της χοληστερόλης.

6. Κάρδαμο : Το κάρδαμο είναι ένα πολύ γνωστό υποκατάστατο του άλατος καθότι η γεύση του είναι διαφορετική από τις παραπάνω επιλογές και μάλιστα πολύ ισχυρή.


7. Πιπέρι καγιέν : Οι κόκκινες πιπεριές τσίλι ή αλλιώς καγιέν είναι ένα πολύ καλό υποκατάστατο επίσης. Χρησιμοποιείται ευρέως στην Ισπανική, Μεξικάνικη και Ινδική κουζίνα και δίνει μία ζεστή και πικάντικη γεύση.

8. Φύλλα δάφνης : Tα φύλλα δάφνης προσθέτουν γεύση στα όσπρια αλλά και στα φαγητά με βάση το κρέας. Είναι ένα συστατικό που μπορεί να επαναπροσδιορίσει τη γεύση των τροφίμων. Αρκεί μόνο να σκεφθείτε τι γεύση θα είχαν παραδοσιακά φαγητά της Ελληνικής κουζίνας όπως οι φακές και το κοκκινιστό χωρίς την προσθήκη δαφνόφυλλων.

9. Θυμάρι : To θυμάρι ή αλλιώς θρούμπι είναι το φυτό των μεσογειακών χωρών που μπαίνει σε διάφορα φαγητά και ως αρωματικό αλλά και λόγω των αντιτοξικών ιδιοτήτων που έχει.

diatrofi-news.gr

Tags
Back to top button