Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

5 μονάδες μειώθηκε η διαφορά ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μόλις ένα μήνα! - Το 40% δεν βλέπει τη ΝΔ ως «εναλλακτική λύση»

Μειώθηκε κατά 5 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (τουλάχιστον αυτό το προβάδισμα που υποστήριζε η προηγούμενη έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Θράκης ότι είχε η ΝΔ) μέσα σε ένα μήνα!

Τώρα (υποτίθεται ότι...) προηγείται με 13 ποσοστιαίες μονάδες η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της ΠΑΜΑΚ για τον ΣΚΑΪ, την πρώτη μετά το καλοκαίρι.

Ενα άλλο πολύ σημαντικό εύρημα από μια πλατφόρμα που παραδοσιακά βγάζει αρνητικές δημοσκοπήσεις για το κυβερνητικό σχήμα είναι ότι το 40% είτε απαντά ότι «δεν είναι ικανοποιημένο, αλλά δεν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές», είτε δηλώνει ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο.

Άρα το 40% δεν βλέπει τη ΝΔ ως «εναλλακτική λύση»...

Αναλυτικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,5%, έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ εμφανίζεται να έχει χάσει 2,5 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιστρόφως κερδίσει 2,5 μονάδες.

Ακόμα, το 39% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μέσα στο επόμενο χρόνο ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερεύσει η οικονομική τους κατάσταση, το 28% πιστεύει ότι σίγουρα θα χειροτερεύσει, το 22,5% ότι μάλλον θα χειροτερεύσει, 7,5% πιστεύει ότι μάλλον θα βελτιωθεί, 2% ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις και 1% δηλώνει ότι η οικονομική του κατάσταση σίγουρα θα βελτιωθεί.  

Το 58,5% των ερωτώμενων αναφέρει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησης, το 34% απαντά ότι δεν είναι ικανοποιημένο, αλλά δεν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές, ενώ το 6% δηλώνει ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο. 

Αναφορικά με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στην 82η ΔΕΘ το 46% αναφέρει ότι δεν πείστηκε, το 47,5% ότι δεν τον παρακολούθησε και 6% δηλώνει ότι πείστηκε. Αντίστοιχα, το 38% αναφέρει ότι δεν πείστηκε από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, το 41,5% ότι δεν τον ακολούθησε και το 19,5% ότι πείστηκε.

Το 75,5% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις στη χώρα, το 18% εκτιμά ότι δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις ενώ το 6,5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ». 

Στο ερώτημα «ποιον θα επιλέγατε» η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προηγείται με 28% και ακολουθούν οι Γ. Καμίνης, Στ. Θεοδωράκης και Ν. Ανδρουλάκης.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «ποιον υποψήφιο θα επιλέγατε», οι πολίτες απαντούν:

Φώφη Γεννηματά 28% (εύρος διακύμανσης από 17,5% έως 38,5%)
Γιώργος Καμίνης: 20% (εύρος διακύμανσης από 11% έως 29%)
Σταύρος Θεοδωράκης 17% (εύρος διακύμανσης από 8,5% έως 26%)
Νίκος Ανδρουλάκης 12,5% (εύρος διακύμανσης από 4,5% έως 20,5%)
Γιάννης Ραγκούσης 3,5% (εύρος διακύμανσης από 0,5% έως 8%)
Γιάννης Μανιάτης 2,5% (εύρος διακύμανσης από 0,5% έως 6,5%)
Άλλον υποψήφιο επιλέγει το 16,5%

Tags
Back to top button