Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

5 λαχανικά που μας ωφελούν περισσότερο όταν είναι μαγειρεμένα

Τα λαχανικά κάνουν πάντα καλό στον οργανισμό μας και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο πια.
Ωστόσο, ορισμένα είδη αποδεικνύονται πιο υγιεινά αν τα καταναλώσουμε μαγειρεμένα καθώς έτσι απελευθερώνουν περισσότερα από τα θρεπτικά τους συστατικά.


Εδώ χρειάζεται να διευκρινιστεί πως τα πιο κοινά λαχανικά, όπως για παράδειγμα το μαρούλι, το λάχανο και το αγγούρι που συχνά καταναλώνουμε στις σαλάτες μας χρειάζεται να παραμείνουν ωμά και να τρώγονται ακατέργαστα καθώς το βράσιμο ή ψήσιμο αλλοιώνει κάποιες από τις βιταμίνες τους και φυσικά την πλούσια γεύση τους. Ωστόσο, σήμερα θα εστιάσουμε σε εκείνα τα λίγα λαχανικά τα οποία είναι πιο ωφέλιμα για τον οργανισμό μας αν τα καταναλώσουμε αφού τα έχουμε μαγειρέψει και επεξεργαστεί.

5 λαχανικά που είναι καλύτερα να καταναλώνουμε μαγειρεμένα
Καρότο
Το καρότο το οποίο μας βοηθά πολύ να αποκτήσουμε γοητευτικό χρώμα το καλοκαίρι είναι το κατεξοχήν λαχανικό με καροτενοειδή και είναι ιδανικό για κατανάλωση αφού μαγειρευτεί. Αυτό που συμβαίνει όταν βράζουμε ή το ψήνουμε είναι ότι ο οργανισμός απορροφά σε μεγαλύτερη ποσότητα τη Β- Καροτίνη, η οποία μετατρέπεται εν συνεχεία μέσα στο σώμα μας σε βιταμίνη Α.

Πιπεριά
Η ψημένη πιπεριά έχει εντονότερη απόδοση των καροτενοειδών που περιέχει καθώς και πλουσιότερη αντιοξειδωτική δράση ενώ παράλληλα βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης πιο πολύ απ’ ό,τι η ωμή της εκδοχή.

Ντομάτα
Η σάλτσα ντομάτας περιέχει πολύ λυκοπένιο από τη σάλτσα ντομάτας ενώ μαγειρεμένη αποτελεί ένα ισχυρότατο αντιοξειδωτικό – ασπίδα κατά του καρκίνου. Επίσης προστατεύει την καρδιά μας.


Σπανάκι
Η διαδικασία του βρασίματος απελευθερώνει το σπανάκι από το οξαλικό οξύ, το οποίο εμποδίζει την απορρόφηση ορισμένων μεταλλικών στοιχείων, όπως το ασβέστιο και τον σίδηρο, ενώ σε αυξημένες ποσότητες, μπορεί να σχηματίσει έως και πέτρες στα νεφρά. Επιπλέον, βράζοντας το σπανάκι, το κάνουμε φιλικότερο και ελαφρύτερο για το πεπτικό μας σύστημα.

Μπρόκολο
Το μπρόκολο στον ατμό είναι μια πολύ υγιεινή εκδοχή του λαχανικού ωστόσο δεν θα έπρεπε να μπαίνει στο φούρνο μικροκυμάτων. Επίσης καλό είναι να αποφεύγεται να καταναλώνεται ωμό ειδικά αν έχετε υποθυρεοειδισμό. Η καλύτερη λύση είναι να το καταναλώνετε αφού το έχετε βράσει στον ατμό, με αυτό τον τρόπο ενεργοποιούμε όλα τα ωφέλιμα θρεπτικά του στοιχεία.

Tags
Back to top button