Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

4 λαχανικά που έχουν πολύ περισσότερο σίδηρο από το κρέας

Ο σίδηρος αποτελεί ένα από τα πιο πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, μιας και μεταφέρει οξυγόνο στους ιστούς, ενώ βοηθά στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τη σωστή εγκεφαλική λειτουργία.

Συμπτώματα όπως η καθημερινή ζάλη, η εύκολη κόπωση, οι ταχυπαλμίες, η δυσπεψία, μπορεί να οφείλονται στην έλλειψη σιδήρου και τη σιδηροπενική αναιμία.

Αν και το κρέας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις προτεινόμενες πηγές σιδήρου, η πρόσληψη του είναι δυνατή και μέσα από άλλες τροφές, που είναι υγιεινές και πιο συγκεκριμένα τα βαθυπράσινα (φυλλώδη) λαχανικά.

Ακολουθούν τέσσερις προτάσεις λαχανικών, που αξίζουν μια θέση στο πιάτο σας ιδιαίτερα αν ακολουθείτε μια χορτοφαγική διατροφή.

Σπανάκι

Τρία φλιτζάνια σπανάκι περιέχουν περίπου 18 mg σιδήρου, δηλαδή περισσότερη ποσότητα από ότι περιέχει μια μπριζόλα. Ετσι, μπορείτε να καλύψετε τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού για σίδηρο, τρώγοντας μόνο μία σαλάτα με μπόλικο σπανάκι.

Κέιλ

Ενα από τα πιο γνωστά βαθυπράσινα φυλλώδη λαχανικά, που απέκτησε τη φήμη του χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε θρεπτικά στοιχεία, ενώ ως προς το σίδηρο περιέχει 3,6 mg σιδήρου ανά τρεις κούπες.

Σέσκουλα

Ενα φλιτζάνι σέσκουλα περιλαμβάνει 4 mg σιδήρου καθώς και πολύ σημαντικά για τον οργανισμό θρεπτικά συστατικά, όπως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες Α, C, και Κ.

Μπρόκολο

Είναι πηγή βιταμίνης Κ και το μαγνησίου, αλλά και βιταμίνης C, που συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου, ενώ περιέχει το ίδιο και σίδηρο

Tags
Back to top button