Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

352 αμάχους «ανακάλυψαν» οι Αμερικανοί ότι σκότωσαν με τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ

Όταν οι Αμερικανοί σκοτώνουν αμάχους δεν υπάρχουν στα ΜΜΕ βαρύγδοποι τίτλοι όπως «εγκλήματα πολέμου» και άλλα ωραία. Όλα αυτά αλλάζουν ανάλογα με την εθνικότητα. Όταν οι Ρώσοι εξολοθρεύουν ισλαμιστές άμεσα βαφτίζονται «φονιάδες» από το σύνολο των δυτικών ΜΜΕ.

Έγκυρη δημοσιογραφία, όχι παίζουμε

Τουλάχιστον 352 άμαχοι σκοτώθηκαν σε επιδρομές που διεξήγαγε ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός εναντίον στόχων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία από τότε που άρχισε η επιχείρηση το 2014, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο. Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός, στον μηνιαίο απολογισμό του για απώλειες μεταξύ των αμάχων στις επιχειρήσεις του κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης, επισημαίνει ότι εξακολουθεί να αξιολογεί 42 αναφορές για θανάτους αμάχων.

Στον απολογισμό αυτό περιλαμβάνονται 45 άμαχοι που σκοτώθηκαν μεταξύ Νοεμβρίου 2016 και Μαρτίου 2017, 80 θάνατοι αμάχων από τον Αύγουστο του 2014 έως σήμερα που δεν είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα και 26 θάνατοι σε τρεις ξεχωριστές επιδρομές τον Μάρτιο. Η επίσημη καταμέτρηση του στρατού είναι πολύ χαμηλότερη από εκείνες άλλων οργανώσεων. Η οργάνωση Airwars δήλωσε ότι περισσότεροι από 3.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στις αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού.

Στη σημερινή καταμέτρηση περιλαμβάνονται 14 άμαχοι που σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή τον Μάρτιο, καθώς και 10 άμαχοι που σκοτώθηκαν σε επιδρομή εναντίον του αρχηγείου του Ισλαμικού Κράτους τον ίδιο μήνα. “Λυπούμαστε για την ακούσια απώλεια της ζωής των πολιτών… και εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και σε άλλους που επλήγησαν από τις επιδρομές αυτές”, αναφέρει η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείο Άμυνας.

Tags
Back to top button