Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

1950: Όταν οι Έλληνες αεροπόροι πετούσαν για την Νότια Κορέα

1950. Η Ελλάδα μόλις έχει βγει από τον εμφύλιο. Η Κορέα μόλις είχε μπει σε τέτοιου είδους πόλεμο, χωρισμένη σε Βόρεια και Νότια. Ήταν μια από τις δυσκολότερες περιόδους του Ψυχρού Πολέμου. Ο ΟΗΕ υπό την πίεση των ΗΠΑ ενεπλάκη «αστυνομικά». Είκοσι χώρες απέστειλαν στρατιωτικές ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της «κόκκινης απειλής», δηλαδή των Βορείων Κορεατών….

Στις 11 Νοεμβρίου αναχώρησε από την Ελλάδα το 13ο Σμήνος Μεταφορών της Αεροπορίας, με επτά αεροσκάφη C-47 Dakota. Οι Έλληνες αεροπόροι εκτέλεσαν 2.787 αεροπορικές αποστολές, πετώντας συνολικά 17.532 ώρες, προσφέροντας σημαντικό έργο. Νωρίτερα, είχε φτάσει στην Κορέα τάγμα περίπου 1.000 στρατιωτών του Στρατού Ξηράς. Οι σημαντικότερες μάχες που έδωσαν οι Έλληνες στον πόλεμο της Κορέας ήταν στα υψώματα 381 (Ιανουάριος 1951), 326 (Μάρτιος 1951), Σκοτς (Οκτώβριος 1951), Νόρι (Σεπτέμβριος 1952) και Χάρι (Ιούνιος 1953). Ειδικά, στα υψώματα 381 και Χάρι οι μάχες ήταν ομηρικές, καθώς η ελληνική δύναμη απώθησε με επιτυχία τον πολυάριθμο κινέζικο στρατό. Στα πεδία των μαχών της Κορέας έχασαν τη ζωή τους 186 και τραυματίστηκαν 566 Έλληνες στρατιώτες. Στη Σεούλ, η Νότια Κορέα προς τιμή της ελληνικής συμμετοχής ανήγειρε μνημείο για τους Έλληνες πεσόντες μαχητές….

Το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα τιμήθηκε με εύφημο μνεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μαζί με τη Νότια Κορέα απένειμαν πλήθος μεταλλίων στους άνδρες της Ελληνικής Αποστολής. Το 1955 επέστρεψε στην Ελλάδα και ο τελευταίος Έλληνας στρατιώτης….

mixanitouxronou.gr

Tags
Back to top button