Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

10.000 εγκλωβισμένοι μετανάστες στα νησιά του βορείου Αιγαίου

Aπό το Σαββάτο μέχρι σήμερα Δευτέρα το πρωί έφτασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου 212 πρόσφυγες και μετανάστες… 

Από αυτούς οι 89 πέρασαν στη Λέσβο, οι 68 στη Χίο και οι 55 στη Σάμο. Ο συνολικός αριθμός των αιτούντων άσυλο που διαμένουν στα νησιά σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου αγγίζει για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες τους 10.000 (τόσοι ήταν στις αρχές Φεβρουαρίου). Συγκεκριμένα σήμερα, Δευτέρα, στη Λέσβο βρίσκονται 4.378 άτομα, στη Χίο 3.461 και στη Σάμο 2.095.

Διαμαρτυρίες

Στο μεταξύ από σήμερα το πρωί καθιστική διαμαρτυρία έξω από τους χώρους της υπηρεσίας ασύλου μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου στη Μόρια πραγματοποιούν ομάδες μεταναστών κυρίως από χώρες της κεντρικής Αφρικής. Διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση στην εξέταση των αιτημάτων ασύλου που σε πολλές περιπτώσεις όπως υποστηρίζουν, ξεπερνά τον έναν χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Tags
Back to top button