Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

''Σήμα'' Ινδίας για συμμαχία κατά Τουρκίας - Έρχεται στρατιωτική συνεργασία Αθήνας-Ν. Δελχί

To Πενταπόσταγμα εδώ και μήνες ''φωνάζει'' πως Ελλάδα και Ινδία πρέπει να έρθουν πιο κοντά. Η Τουρκία προκαλεί την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και προσπαθεί να καταργήσει διεθνείς συνθήκες.   

 Η Τουρκία ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει έναν άξονα με το Πακιστάν και προκαλεί και την Ινδία στο Κασμίρ. Η Τουρκία μετατρέπεται σε μία ισλαμική χώρα, όπως και το Πακιστάν. Επίσης το Ισλαμαμπάντ, βοηθάει την Τουρκία στο θέμα των πυρηνικών, καθώς ο στόχος του Ερντογάν, είναι να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.     

Άρα μιλάμε για δύο χώρες που έχουν κοινά συμφέροντα. Ελλάδα και Ινδία έχουν πολλά κοινά. Έχουν στενούς δεσμούς από τα αρχαία χρόνια, από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου. Στις μέρες μας, έχουν δύο κοινούς εχθρούς, την Τουρκία και το Πακιστάν. Πρέπει να συνεργαστούμε στο τομέα των μυστικών υπηρεσιών, όπως επίσης και στον αμυντικό τομέα. Η Ινδία παράγει οπλικά συστήματα, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Πρέπει επίσης επίσης να προχωρήσουμε και σε κοινές ασκήσεις.    

Η Ελλάδα και η Ινδία πρέπει να αναπτύξουν ισχυρότερους δεσμούς. Βλέπουμε πως υπάρχει μία συμμαχία ανάμεσα σε Γαλλία, Ισραήλ, ΗΑΕ, Ελλάδα και Ινδία. Αυτές οι χώρες μπορούν να κάνουν την Ελλάδα ακόμα ισχυρότερη.  

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τουρκία: Φωτιές κοντά & σε στρατόπεδα

Η επικοινωνία που αλλάζει τα δεδομένα  

 

Ο αρχηγός του Ινδικού Στρατού MM Naravane είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Α/ΓΕΣ υπολοχαγό Χαράλαμπο Λαλούση, όπου συζήτησαν τις πτυχές της διμερούς αμυντικής συνεργασίας.

Η συνεχιζόμενη παρουσία Πακιστανικών μονάδων επιφανείας σε τουρκικούς λιμένες και η αμυντική σχέση Άγκυρας Ισλαμαμπάντ απαιτούν την δημιουργία του αντίστοιχου αμυντικού άξονα Αθήνας-Δελχί το συντομότερο δυνατό.     

Καίγεται η Τουρκία - Καθηλωμένα όλα τα Canadair - Στέλνει ενισχύσεις η Ρωσία!

 
Η αξία της αναδυόμενης Ινδίας 

 

Κι όμως, αν και «άγνωστη» σε πολλούς, η Ινδία των 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων (με μέση ηλικία τα 29 έτη) είναι ένας αναδυόμενος γίγαντας με πυρηνικά όπλα, ραγδαία αναπτυσσόμενη οικονομία (αναμένεται να καταστεί η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο) και ειδικό βάρος στη διεθνή σκηνή.

Μια αναδυόμενη δύναμη που «συγκρούεται» με την Κίνα και το (φίλα προσκείμενο στην Τουρκία) Πακιστάν, ενώ παράλληλα αναπτύσσει στενότερους – στρατηγικού χαρακτήρα – δεσμούς με την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες (στο πλαίσιο του τετραμελούς σχήματος διαλόγου για την ασφάλεια Quad).  

Η Ινδία, παρά την όποια υποχώρηση των δημοκρατικών θεσμών στο εσωτερικό της, παραμένει η μεγαλύτερη δημοκρατία στον κόσμο. Έως και το 2026 αναμένεται μάλιστα να έχει ξεπεράσει σε πληθυσμό και την Κίνα, ενώ παράλληλα διαθέτει και μια πολύ δυναμική ινδική διασπορά με παρουσία σε χώρες όπως είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.  

 

Tags
Back to top button