Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ζοζέπ Μπορέλ για το σοκ της AUKUS: «Να το ξεπεράσουμε – Να μην γίνουμε μαζοχιστές»

Το «επεισόδιο» θεωρείται λήξαν: ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ έδειξε σήμερα ότι είναι διατεθειμένος να γυρίσει τη σελίδα της γαλλο-αμερικανικής κρίσης που «πάγωσε» τις σχέσεις των ΗΠΑ με τις Βρυξέλλες, χαιρετίζοντας την ενισχυμένης διατλαντική συνεργασία.

«Δεν θα γίνουμε μαζοχιστές, να επιμένουμε διαρκώς στα προβλήματά μας, πρέπει να τα ξεπεράσουμε και να κοιτάξουμε το μέλλον», είπε στους δημοσιογράφους, μία ημέρα μετά τις συνομιλίες που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

«Υπήρξε ένα επεισόδιο, υπήρξαν κάποιες παρανοήσεις, κάποια έλλειψη επικοινωνίας, όλα αυτά έχουν ήδη ειπωθεί. Τώρα τελείωσε, προχωράμε μπροστά. Και αρχίζουμε να εργαζόμαστε στενότερα μαζί», πρόσθεσε.

Τον Σεπτέμβριο, ο Μπορέλ είχε εκφράσει την «αλληλεγγύη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στη Γαλλία, στην άνευ προηγουμένου διπλωματική κρίση της με τις ΗΠΑ. Αφορμή ήταν η ανακοίνωση της νέας στρατηγικής συμμαχίας των ΗΠΑ με την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο στην περιοχή του Ινδοειρηνικού, η οποία τορπίλισε τη συμφωνία πώλησης γαλλικών υποβρυχίων στην Καμπέρα. Οι γαλλικές αρχές έκαναν τότε λόγο για «πισώπλατη μαχαιριά» και «ρήξη εμπιστοσύνης».

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας, Τζο Μπάιντεν και Εμανουέλ Μακρόν, επικοινώνησαν τελικά και συμφώνησαν να προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους.

«Είναι σαφές ότι η πρόθεση συνεργασίας και οικοδόμησης μιας πιο ισορροπημένης εταιρικής σχέσης είναι, για τις δύο πλευρές, ο θεμέλιος λίθος αυτής της νέας σχέσης», εκτίμησε σήμερα ο Μπορέλ.

Tags
Back to top button