Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ζήτημα ωρών τα Ισραηλινά αντίποινα - Νετανιάχου: Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα δεχόταν μια τέτοια επίθεση (Βίντεο)

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

Πηγές από τον ισραηλινό στρατό αναφέρουν πως το αναμενόμενο ισραηλινό χτύπημα στην Τεχεράνη είναι ζήτημα ωρών.

Στο μεταξύ πυκνώνουν οι αναφορές ότι ένα χτύπημα επίκειται άμεσα ενώ στο Ισραήλ έφτασε και ο διοικητής της CENTCOM με την παρουσία του να μην θεωρείται καθόλου τυχαία.

Συγκεκριμένα ανώτερη στρατιωτική πηγή την οποία επικαλείται το βρετανικό δίκτυο iTV αναφέρει πως τα μαχητικά του Ισραήλ έχουν ήδη λάβει διαταγές αναφορικά με τους στόχους και έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι και οι φόρτωση πυραύλων. Το Ισραήλ όπως συνηθίζει λίγο πριν από σημαντικές επιχειρήσεις δεν έχει ακόμη μεταβιβάσει τις συντεταγμένες για τους στόχους στο προσωπικό και τους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, προκειμένου να διατηρηθεί μέχρι την τελευταία στιγμή το άκρως απόρρητο της επιχείρησης.

Άγνωστο επίσης παραμένει εάν το Ισραήλ έχει επικοινωνήσει το πλήρες σχέδιο του χτυπήματος στην Ουάσιγκτον και εάν έχει λάβει το «πράσινο φως» για τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Ο Τζο Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα επέμεινε πως η επιχείρηση – απάντηση στο Ιράν θα γίνει σε συνεργασία των δυνάμεων ΗΠΑ και Ισραήλ.

Στο μεταξύ οι IDF έκαναν γνωστό ότι υπήρξαν χτυπήματα από ιρανικούς πυραύλους στις βάσεις της πολεμικής αεροπορίας στο Nevatim και στο Tel Nof. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις δεν έπληξαν κανένα αεροσκάφος και οι βάσεις είναι πλήρως λειτουργικές, ανέφεραν.

Νετανιάχου: Το Ισραήλ έχει καθήκον να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν

Ως «εισαγωγή» στο χτύπημα προς το Ιράν ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα πριν από λίγο ανέφερε: «Το Ιράν βρίσκεται πίσω από όλες τις απειλές και τις επιθέσεις εναντίον μας. Εκτόξευσαν εκατοντάδες πυραύλους εναντίον μας σε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στην ιστορία. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα δεχόταν μια τέτοια επίθεση - ούτε το Ισραήλ. Το Ισραήλ έχει το καθήκον και το δικαίωμα να αμύνεται και να απαντά σε τέτοιες επιθέσεις - και έτσι θα το κάνουμε».

«Έχουμε υποχρέωση να απαντήσουμε στο Ιράν - και θα το κάνουμε», είπε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης το βράδυ του Σαββάτου.

Η δήλωση έγινε καθώς ο κόσμος αναμένει μια ισραηλινή απάντηση στην πυραυλική επίθεση του Ιράν την περασμένη Τρίτη.

«Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα είχε δεχτεί μια τέτοια επίθεση, ούτε και το Ισραήλ», πρόσθεσε.

Ο Νετανιάχου ξεκίνησε τη δήλωσή του αναφέροντας την πρόοδο του Ισραήλ στον πόλεμο τον τελευταίο μήνα. «Πριν από περίπου ένα μήνα, ολοκληρώσαμε την καταστροφή των ταγμάτων της Χαμάς στη Γάζα - αρχίσαμε να εκπληρώνουμε την υπόσχεση που έδωσα στους κατοίκους του βορρά».

"Εξαφανίσαμε τον Νασράλα και το ανώτατο κλιμάκιο της Χεζμπολάχ. Εξαλείψαμε τους διοικητές της δύναμης Ραντουάν που σχεδίαζαν να εισβάλουν στη Γαλιλαία και να πραγματοποιήσουν μια μεγαλύτερη και πιο τρομερή σφαγή των πολιτών μας από αυτή της 7ης Οκτωβρίου", πρόσθεσε.

"Ήδη δύο φορές, το Ιράν έχει εκτοξεύσει και έχουμε αναχαιτίσει εκατοντάδες πυραύλους από τη μεγαλύτερη επίθεση βαλλιστικών πυραύλων στην ιστορία. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα είχε δεχτεί μια τέτοια επίθεση, όπως και το Ισραήλ, και θα απαντήσουμε σε αυτές τις επιθέσεις." κατέληξε.

Ο Ισραηλινός Στρατός απαντά στο Ιράν

Τα σχόλια του Νετανιάχου ήρθαν περίπου μισή ώρα μετά τον επικεφαλής εκπρόσωπο του IDF Daniel Hagari 

Ο Χαγκάρι αναφέρθηκε επίσης στην απάντηση του Ισραηλινού Στρατού στο Ιράν, λέγοντας: «Ο Ισραηλινός Στρατός θα απαντήσει στο Ιράν με τον χρόνο και τον τρόπο που κρίνει σκόπιμο, και οι κατευθυντήριες γραμμές δημόσιας ασφάλειας θα ενημερωθούν όταν συμβεί.

Tags
Back to top button