Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ζιμπάμπουε: Διακόσιοι ελέφαντες θα σφαγούν για να τραφεί κόσμος που πεινάει λόγω της ξηρασίας

Η Ζιμπάμπουε σχεδιάζει να σφαγιάσει 200 ελέφαντες για να τραφούν κοινότητες που αντιμετωπίζουν οξεία πείνα μετά τη χειρότερη ξηρασία στη χώρα εδώ και τέσσερις δεκαετίες, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές που είναι αρμόδιες για την άγρια πανίδα.

Η ξηρασία που προκλήθηκε από το φαινόμενο Ελ Νίνιο κατέστρεψε τις σοδειές στη νότια περιοχή της Αφρικής, πράγμα που είχε αντίκτυπο σε 68 εκατομμύρια ανθρώπους και προκάλεσε ελλείψεις τροφίμων σε όλη την περιοχή.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι σχεδιάζουμε να σφαγούν γύρω στους 200 ελέφαντες σε όλη τη χώρα. Τώρα επεξεργαζόμαστε τις λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα το κάνουμε», σημείωσε ο Τινάσε Φαράουο, ο εκπρόσωπος της Αρχής Πάρκων και Άγριας Πανίδας της Ζιμπάμπουε (Zimparks) στο Reuters.

Το κρέας από τους ελέφαντες θα διανεμηθεί στις κοινότητες στη Ζιμπάμπουε που έχουν πληγεί από την ξηρασία.

Νότια Αφρική: Απελευθερώθηκε ελέφαντας μετά από 40 χρόνια


Η σφαγή των ελεφάντων, η πρώτη στη χώρα από το 1988, θα γίνει στις περιοχές Χουάνγκε, Μπίρε, Τσχολότσο και Σιρέτζι. Τον περασμένο μήνα και η γειτονική Ναμίμπια είχε αποφασίσει την σφαγή 83 ελεφάντων και τη διανομή του κρέατός τους σε ανθρώπους που επλήγησαν από την ξηρασία.

Πάνω από 200.000 ελέφαντες υπολογίζεται ότι ζουν σε προστατευόμενη περιοχή που εκτείνεται σε πέντε χώρες στη νότια περιοχή της Αφρικής –Ζιμπάμπουε, Ζάμπια, Μποτσουάνα, Ανγκόλα και Ναμίμπια—καθιστώντας την περιοχή αυτή ενδιαίτημα ενός από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς ελεφάντων στον κόσμο.

Ο Φαράουο σημείωσε ότι η σφαγή των ελεφάντων εντάσσεται επίσης στο πλαίσιο των προσπαθειών της χώρας να αποσυμφορήσει τα πάρκα της, τα οποία μπορούν να συντηρήσουν 55.000 ελέφαντες. Στη Ζιμπάμπουε ζουν πάνω από 84.000 ελέφαντες.

«Είναι μια προσπάθεια αποσυμφόρησης των πάρκων έναντι της ξηρασίας. Οι αριθμοί αυτοί είναι απλώς μια σταγόνα στον ωκεανό, καθώς μιλάμε για 200 (ελέφαντες) και έχουμε πάνω από 84.000, που είναι πολύ», πρόσθεσε.

Η μεγάλη ξηρασία αυξάνει τον κίνδυνο κλιμάκωσης των συγκρούσεων μεταξύ ανθρώπων και άγριων ζώων καθώς λιγοστεύουν οι πόροι. Πέρυσι η Ζιμπάμπουε θρήνησε 50 ανθρώπους από επιθέσεις ελεφάντων.

Η χώρα, η οποία επαινείται για τις προσπάθειές της για την προστασία και την αύξηση του πληθυσμού της ελεφάντων, ασκεί πιέσεις στην Σύμβαση του ΟΗΕ για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών (CITES) να ξαναρχίσει το εμπόριο ελεφαντόδοντου και ζώντων ελεφάντων.

Με έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς ελεφάντων στον κόσμο, η Ζιμπάμπουε διαθέτει αποθέματα ελεφαντόδοντου αξίας περίπου 600.000 δολαρίων που δεν μπορεί να πουλήσει.

Tags
Back to top button