Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ζελένσκι: Επικίνδυνο αν ο Τραμπ συναντηθεί με τον Πούτιν πριν από μένα

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα ήταν επικίνδυνο εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πριν από τη συνάντησή του με τον ίδιο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος προχώρησε στη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, όπου επανέλαβε τις προηγούμενες δηλώσεις του ότι το Κίεβο θέλει να επιτύχει ειρήνη στον πόλεμό του με τη Ρωσία φέτος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι έχει έρθει η ώρα για τη δημιουργία των «ενόπλων δυνάμεων της Ευρώπης» και ότι ο αγώνας της χώρας του κατά της Ρωσίας έχει αποδείξει ότι τα θεμέλια για κάτι τέτοιο υπάρχουν ήδη.

Πόλεμος Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέλαβαν Ντάτσνογιε και Ζελένογιε Πόλε - Γιατί σήμανε συναγερμό το Κίεβο


Ο Ουκρανός ηγέτης δήλωσε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο «η Αμερική να πει όχι σε αυτήν σε θέματα που την απειλούν» και σημείωσε ότι πολλοί ηγέτες έχουν μιλήσει εδώ και καιρό για το πώς η Ευρώπη χρειάζεται το δικό της στρατό.

«Πραγματικά πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα. Πρέπει να δημιουργηθούν οι ένοπλες δυνάμεις της Ευρώπης», δήλωσε ο Ζελένσκι στη Διάσκεψη του Μονάχου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στην τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την οποία ο Τραμπ δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες πιθανότατα θα συναντηθούν σύντομα για να διαπραγματευτούν μια ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία. Ο Τραμπ διαβεβαίωσε αργότερα τον Ζελένσκι ότι και ο ίδιος θα έχει μια θέση στο τραπέζι.

«Η Ουκρανία δεν θα δεχτεί ποτέ συμφωνίες που γίνονται πίσω από την πλάτη της και ο ίδιος κανόνας θα πρέπει να ισχύει για όλη την Ευρώπη», τόνισε στη συνέχεια ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος Τραμπ μου μίλησε για τη συνομιλία του με τον Πούτιν. Ούτε μια φορά δεν ανέφερε ότι η Αμερική χρειάζεται την Ευρώπη στο τραπέζι. Αυτό λέει πολλά», πρόσθεσε. «Οι παλιές εποχές που η Αμερική υποστήριζε την Ευρώπη απλώς και μόνο επειδή το έκανε πάντα, έχουν τελειώσει», σχολίασε.

Επισήμανε ότι «τρία χρόνια πολέμου πλήρους κλίμακας έχουν αποδείξει ότι έχουμε ήδη τα θεμέλια για μια ενωμένη ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη. Και τώρα, καθώς διεξάγουμε αυτόν τον πόλεμο και θέτουμε τις βάσεις για την ειρήνη και την ασφάλεια, πρέπει να οικοδομήσουμε τις ένοπλες δυνάμεις της Ευρώπης».

Tags
Back to top button