Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ζαχάροβα: "Η στρατιωτική άσκηση Steadfast Defender του ΝΑΤΟ είναι απόδειξη ότι ετοιμάζεται για σύγκρουση"

Η τετράμηνη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ με την ονομασία Steadfast Defender, κοντά στα ρωσικά σύνορα, είναι απόδειξη ότι η συμμαχία προετοιμάζεται για μια πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η Κίνα πήρε ένα μάθημα από τον πόλεμο στην Ουκρανία-Το Πεκίνο κάνει μια κίνηση που εγείρει φόβους ότι ετοιμάζεται να εισβάλει στην Ταϊβάν


Η Ζαχάροβα απέρριψε τις κατηγορίες που διατύπωσε το ΝΑΤΟ αυτήν την εβδομάδα, ότι η Μόσχα εμπλέκεται σε υβριδικές επιθέσεις σε χώρες-μέλη του, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για παραπλανητική «παραπληροφόρηση» με στόχο να αποσπάσει την προσοχή από τις δικές του δραστηριότητες. Στην ανακοίνωσή της λέει ότι αντιθέτως, το ΝΑΤΟ διεξάγει υβριδικό πόλεμο με τη Ρωσία, επειδή στηρίζει την Ουκρανία με όπλα, πληροφορίες και οικονομικούς πόρους.

«Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, η Steadfast Defender. Σύμφωνα με το σενάριό τους, γίνονται ενέργειες κατά της Ρωσίας χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένων υβριδικών και συμβατικών όπλων. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται σοβαρά για μια πιθανή σύγκρουση μαζί μας», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

ΗΠΑ σε Ρωσία: Σταματήστε τις κυβερνοεπιθέσεις στην Ευρώπη

Οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους εδώ και δεκαετίες, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022.

Στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση που ξεκίνησε τον Ιανουάριο και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου μετέχουν 90.000 στρατιώτες. Εξετάζεται το πώς οι αμερικανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να ενισχύσουν τους Ευρωπαίους συμμάχους τους σε χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία και στην ανατολική πτέρυγα της συμμαχίας, εάν ξεσπούσε κάποιος πόλεμος.

Tags
Back to top button