Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Μετανάστευσης: Λειτουργεί από σήμερα το νέο Κέντρο Διαχείρισης Συμβάντων

Το νέο Κέντρο Διαχείρισης Συμβάντων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου τέθηκε σήμερα σε λειτουργία στο κτίριο «Κεράνη» και το επόμενο διάστημα θα διασυνδεθεί με τις δομές που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου, το Κέντρο είναι το κεντρικό σημείο όπου απολήγει το ψηφιακό σύστημα «Κένταυρος», το οποίο αφορά στη διαχείριση της ηλεκτρονικής και φυσικής ασφάλειας εντός και περιμετρικά των εγκαταστάσεων.

Σχοινάς για μεταναστευτικό: Ευρωφοβικές ακροδεξιά και αριστερά οι αντίπαλοι για νέα συμφωνία

Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα ψηφιακά συστήματα του υπουργείου, που παρουσιάστηκαν πριν από ένα χρόνο στο υπουργικό συμβούλιο (τα άλλα τρία είναι τα συστήματα «Υπερίων» - σύστημα εισόδου - εξόδου, «Ρέα» - αναβάθμιση τηλεπικοινωνιών και «Αλκυόνη ΙΙ» - ενοποίηση και αναβάθμιση συστήματος ασύλου).

Το νέο κέντρο παρουσίασε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, στους πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ κατά τη σημερινή τους συνάντηση. Όπως αναφέρει ο υπουργός σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, το νέο Κέντρο θα συνδεθεί με τις δομές «στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ελέγχου και της ασφάλειας για διαμένοντες, εργαζόμενους και τοπικές κοινωνίες».

Κρήτη: Μετανάστης από τη Συρία βρήκε 1.500 ευρώ στον δρόμο και τα παρέδωσε στην αστυνομία


Το Κέντρο είναι συνδεδεμένο ήδη με τη νέα δομή στη Σάμο, ενώ θα διασυνδεθεί και με τις νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές που κατασκευάζονται σε Λέρο και Κω και αργότερα σε Χίο και Λέσβο, όπως και με τις δομές σε όλη τη χώρα.

Το σύστημα «Κένταυρος» χρηματοδοτείται από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Tags
Back to top button