Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Υπουργείο Δικαιοσύνης ΗΠΑ κατά Fb: «Κάνετε διακρίσεις σε εργαζομένους - Προτίμηση σε όσους έχουν βίζα»

Tο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Facebook, με την κατηγορία ότι πραγματοποιεί διακρίσεις σε βάρος Αμερικανών εργαζομένων.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε και παρουσιάστηκε σε ένα δελτίο τύπου του υπουργείου, το Facebook «σκόπιμα δημιούργησε ένα σύστημα προσλήψεων που εμπόδισε τους Αμερικανούς με προσόντα να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να θέσουν υποψηφιότητα» για 2.600 θέσεις εργασίας, τα δύο τελευταία χρόνια, με μισθό κατά μέσο όρο σε πολλές περιπτώσεις 156.000 δολάρια τον χρόνο.

Βάσει της αγωγής, το Facebook δεν πρόβαλε τις θέσεις αυτές στον ιστότοπό του και αρνείτο τις αιτήσεις μέσω διαδικτύου προκειμένου να τις διαθέσει σε εργαζόμενους με παρουσία ήδη στην εταιρεία έχοντας προσωρινή βίζα, οι οποίοι ήθελαν να αποκτήσουν «πράσινη κάρτα».

Για να αποκτήσουν κανείς «πράσινη κάρτα», που προσφέρει ένα μόνιμο καθεστώς διαμονής στις ΗΠΑ, πρέπει να διαθέτει μόνιμη θέση εργασίας και ο εργοδότης πρέπει να δείχνει ότι δεν έχει Αμερικανό υποψήφιο με τα κατάλληλα προσόντα για τη θέση.

Για να παρακάμψει αυτήν την υποχρέωση, το Facebook εφάρμοσε μια μεροληπτική διαδικασία προσλήψεων, «συνήθη και γενικευμένη», σύμφωνα με την αγωγή.

Το διάστημα μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου του 2018 και της 18ης Σεπτεμβρίου του 2019, περισσότερες από 2.650 θέσεις διατέθηκαν με αυτόν τον τρόπο. Στο 80% και πλέον των περιπτώσεων, κανένας Αμερικανός δεν ήταν υποψήφιος, βάσει του εγγράφου.

«Το μήνυμά μας προς τους εργοδότες, ιδίως στον τεχνολογικό τομέα, είναι ξεκάθαρο: Δεν μπορείτε να προτιμάτε την παράνομη πρόσληψη ξένων εργαζομένων με προσωρινή βίζα έναντι Αμερικανών», σχολίασε ο Έρικ Ντρέιμπαντ, υπεύθυνος για τα πολιτικά δικαιώματα στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Tags
Back to top button