Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Υποβρύχιο του Ισραήλ & 150 πύραυλοι Tomahawk “βλέπουν” Τεχεράνη

Μπαρούτι "μυρίζει” στον Περσικό Κόλπο, αφού ΗΠΑ και Ισραήλ κινούνται προς την περιοχή με στόχο το Ιράν που ετοιμάζει μυστικά , αλλά και δράση κατά του Ισραήλ λόγω της επετείου της δολοφονίας του Κασέμ Σολεϊμανί.  

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ένα αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο θα διασχίσει για πρώτη φορά τα Στενά του Ορμούζ, συνοδευόμενο από άλλα πάνοπλα με πυραύλους Κρουζ πολεμικά πλοία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου τόνισε ότι η πορεία αυτού του υποβρυχίου είναι ένα σαφές μήνυμα προς την Τεχεράνη, ότι η Ουάσιγκτον θα προστατεύσει πάση θυσία τους συμμάχους της, σημειώνοντας ότι το υποβρύχιο USS Georgia είναι εξοπλισμένο με περισσότερους από 150 πυραύλους Tomahawk.

Η διέλευση αυτού του υποβρυχίου έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση του διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, στρατηγού Φρανκ Μακένζι, ότι η χώρα του είναι «έτοιμη να ανταποκριθεί» εάν το Ιράν επιτεθεί κατά την πρώτη επέτειο της δολοφονίας του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί.

«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, τους φίλους μας και τους συμμάχους μας στην περιοχή, και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε άμεσα αν αυτό είναι απαραίτητο», είπε ο Αμερικανός ανώτατος αξιωματικός στους δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν δύο ημέρες είχαμε , με μερικά από αυτά τα βλήματα να “προσγειώνονται” κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στο Ιράκ.

Την ίδια στιγμή ισραηλινό υποβρύχιο διασχίζει τη διώρυγα του Σουέζ, δίνοντας σαφές «μήνυμα» προς το Ιράν, σύμφωνα με την Ισραηλινή κυβέρνηση. Η διέλευση του Ισραηλινού υποβρυχίου εγκρίθηκε και από την Αίγυπτο, η οποία ελέγχει το κανάλι, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Το υποβρύχιο που έστειλε το Ισραήλ αποτελεί σύμφωνα με πηγές πληροφοριών και αυτό ένα ξεκάθαρο «μήνυμα» προ το Ιράν.

Προειδοποίηση Ισραηλινού Α/ΓΕΕΔ

Για το θέμα αυτό μίλησε και ο Ισραηλινός Α/ΓΕΕΔ, ο οποίος προειδοποιεί μάλιστα ότι αν το Ιράν επιτεθεί στο Ισραήλ θα λάβει «μια πολύ δαπανηρή απάντηση», σημειώνοντας την πρόσφατη αύξηση των ιρανικών απειλών.

Ο αρχηγός των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Aviv Kochavi ανέφερε ότι τα αντίποινα «έχουν προετοιμαστεί αν και εφόσον προκληθεί η χώρα του».

Ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραήλ, εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση “στους εχθρούς του Ισραήλ και ιδιαίτερα στο Ιράν, λέγοντας ότι το εβραϊκό κράτος είναι καλά προετοιμασμένο να επιτεθεί είτε κοντά είτε μακριά”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πρόσφατα, παρατηρήσαμε μια δυσανάλογη αύξηση των ιρανικών απειλών κατά του Ισραήλ», δήλωσε ο ίδιος σε ερωτήσεις που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια τελετής.

«Εάν το Ιράν και οι εταίροι του, μέλη του ριζοσπαστικού άξονα, είτε άμεσα είτε μέσω αντιπροσώπων, αναλάβουν δράση εναντίον του κράτους του Ισραήλ, θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση.

Ο ισραηλινός στρατός θα επιτεθεί σε όλους όσοι εμπλέκονται σε δραστηριότητες εναντίον του Κράτους του Ισραήλ ή εναντίον Ισραηλινών στόχων, είτε εν μέρει είτε εξ ολοκλήρου, είτε κοντά είτε μακριά. Τα λέω αυτά απλά, ξεκάθαρα και με πλήρη δέσμευση, ότι τα αντίποινα μας έχουν προετοιμαστεί και συμβουλεύω τους εχθρούς μας να μην μας δοκιμάσουν», τόνισε ο ίδιος.

Το Ιράν κινείται σε μια λογική πιθανής σύγκρουσης με ΗΠΑ-Ισραήλ μέσω τρομοκρατικών πράξεων, με την βοήθεια τρομοκρατικών οργανώσεων φέροντας πολύ κοντά σενάρια ενός πολέμου στον Περσικό.

Tags
Back to top button