Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Στο εδώλιο σήμερα ο γιος του «εγκεφάλου» της απαγωγής και της δολοφονίας

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών κάθεται σήμερα ο γιος του «εγκεφάλου» της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στην απαγωγή του άτυχου 26χρονου.

Ο Μάριος Παπαγεωργίου απήχθη και δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 2012. Έκτοτε, η μητέρα του μαζί τον δικηγόρο της Νίκο Ρουσόπουλο έδωσαν έναν τεράστιο αγώνα προκειμένου να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν από τη Δικαιοσύνη οι υπαίτιοι. Μετά από 12 χρόνια και μετά την παραδειγματική τιμωρία σε πρώτο και δεύτερο βαθμό για τον εγκέφαλο της υπόθεσης και τους συνεργούς του, έφτασε η ώρα της κρίσης και για τον γιο του.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος πρέπει να δικαστεί «ως υπαίτιος του ότι στη Νέα Σμύρνη Αττικής, στις 9 Αυγούστου του 2012, με πρόθεση παρέσχε σε άλλους συνδρομή, πριν από την τέλεση της άδικης πράξης της αρπαγής κατά συναυτουργία που αυτοί διέπραξαν. Και συγκεκριμένα, έχοντας γνώση του σχεδίου παγίδευσης και απαγωγής του Μάριου Παπαγεωργίου, που είχε επεξεργαστεί ο πατέρας του, με τη συνδρομή της μητέρας του, παρείχε σε αυτούς και τους συναυτουργούς τους υλική συνδρομή πριν από τη τέλεση της αρπαγής.

Βρετανία: 47χρονος δολοφόνησε τον συγκάτοικό του και τεμάχισε το σώμα σε 27 κομμάτια

Το τηλεφώνημα που τον «έκαψε»

Σύμφωνα με το βούλευμα ο κατηγορούμενος «ευρισκομένος στη Νέα Σμύρνη τηλεφώνησε από το κινητό του τηλέφωνο στο θύμα το βράδυ της 09-08-2012 και ώρα 21:54 πραγματοποιώντας την τελευταία προς αυτόν εισερχόμενη κλήση προκειμένου να σιγουρευτεί ότι ο Μάριος θα πήγαινε στο ραντεβού που είχε δώσει με τον πατέρα του στην προκαθορισμένη ώρα, παράσχοντας με αυτόν τον τρόπο συνδρομή στους γονείς του και τους συναυτουργούς τους καθόσον με το συγκεκριμένο τηλεφώνημά του εξασφάλισε την παρουσία του θύματος στο ραντεβού».
 

«Γνώριζε για την απαγωγή και τα λύτρα»

Στη συνέχεια του βουλεύματος αναλύονται διεξοδικά όλοι οι λόγοι για τους οποίους το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι ο απόστρατος αστυνομικός γνώριζε για την απαγωγή του Μάριου με σκοπό την είσπραξη λύτρων από τη μητέρα του. Μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με φίλο του θύματος διερευνούσε τι γνώριζε εκείνος για την εξαφάνιση του Μάριου και κατόπιν επικοινωνίας που είχε με τον πατέρα του, διέδιδε στους φίλους του Μάριου ψευδείς πληροφορίες, αναπαράγοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τους ισχυρισμούς του πατέρα του, προσπαθώντας να τους δημιουργήσει τη πεπλανημένη πεποίθηση ότι ο Μάριος είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος της απαγωγή του για λάβει ως λύτρα, χρήματα από τη μητέρα του και ότι βρισκόταν είτε σε κάποια παραλία και διασκέδαζε είτε στην Αμερική».

Tags
Back to top button