Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Υποναύαρχος ε.α. Στέλιος Φενέκος: «Στρατηγικό λάθος του Ιράν αυτή η επίθεση – Στόχος η αποκαθήλωση του καθεστώτος»

Κλιμακώνεται ολοένα και περισσότερο η ένταση στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας και τον Λίβανο.

Ο υποναύαρχος ε.α. Στέλιος Φενέκος μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και για το τι μέλλει γενέσθαι.

«Νομίζω πως ήταν στρατηγικό λάθος του Ιράν αυτή η επίθεση ειδικά αυτή την στιγμή. Αφενός «νομιμοποιεί» το Ισραήλ, λίγο καιρό πριν μιλούσαμε για μεγάλες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, για εκατόμβες θυμάτων και τώρα ξαφνικά ο περισσότερος κόσμος λέει ότι το Ισραήλ αμύνεται όταν του ρίχνουν 600 πυραύλους. Και μάλιστα, υπέρ της παραστρατιωτικής οργάνωσης της Χεσμπολάχ και των Χούθι κτλ. Το περίεργο είναι ότι ενεπλάκησαν και οι ΗΠΑ με μια ρητορική πιο επιθετική προς το Ιράν και πιστεύω πως στοχεύουν να αποκαθηλώσουν το καθεστώς του Ιράν. Νομίζω οι ΗΠΑ βρήκαν έναν τρόπο να απαλλαγούν από τον Χομεϊνί, και να δημιουργήσουν μια εσωτερική κατάσταση αμφισβήτησης στο εσωτερικό του Ιράν», είπε αρχικά.

Ισραηλινός πρώην πρωθυπουργός: Πιθανή επίθεση στα πετρέλαια του Ιράν και ίσως «συμβολικό» πλήγμα σε πυρηνικά

«Τα χτυπήματα του Ισραήλ είχαν στόχο τα αποδυναμωθεί η αεράμυνα του Ιράν, να χτυπηθούν εγκαταστάσεις που θα δημιουργήσουν εσωτερική κοινωνική αναταραχή. Η αίσθηση μου είναι ότι δεν θα χτυπηθεί η Τεχεράνη για να μην δημιουργηθεί αντιπαλότητα στον κόσμο και φανατισμός. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να συμμαχήσει με το Ιράν. Πιστεύω ότι είναι μόνο του. όλες οι χώρες του Κόλπου θα ήθελαν να αποδυναμωθεί το Ιράν αλλά να μην θιγούν τα συμφέροντα σχετικά με το πετρέλαιο», συμπλήρωσε ο κ. Φενέκος.

Για τον ρόλο της Τουρκίας:

«Η Τουρκία έκανε ένα τεράστιο λάθος υποστηρίζοντας την Χαμάς και όλο το Σιιτικό κομμάτι. Και τώρα που βλέπει ότι υπάρχει να γίνει σύγκρουση όχι μόνο του δυτικού κόσμου με το Ιράν αλλά και του σουνιτικού κόσμου με τους Σιίτες, γιατί και οι Άραβες δεν μιλάνε, το έχει καταλάβει ο Ερντογάν», υπογράμμισε.

Γυρίζει σελίδα η Μέση Ανατολή;

Σύμφωνα με τον κ. Φενέκο, «οπωσδήποτε. Αυτή η μετριοπάθεια του αραβικού κόσμου μου λέει ότι όταν  τελειώσει αυτή η ιστορία με το Ιράν θα δούμε μια προσπάθεια επαναπροσέγγισης του κόσμου στη Μέση Ανατολή. Είχε ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια με την Συνθήκη του Αβραάμ κτλ. Το κρίσιμο σημείο είναι τι θα κάνουν οι ΗΠΑ εάν αλλάξει η εξωτερική πολιτική».

Κάτοικος της Βηρυτού: «Κάθε 2-4 χρόνια έχουμε πόλεμο – Ο κόσμος κοιμάται στα πεζοδρόμια»

«Από τις 10 το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα βομβαρδιζόταν η Βηρυτός. Ο βομβαρδισμός είναι γύρω μας αλλά μένω στο σπίτι. Έχουμε συνηθίσει αυτά τα πράγματα, από το 1975 ζούμε αυτή τη ζωή. Κάθε 2-4 χρόνια έχουμε πόλεμο. Χτίζουμε συνεχώς τα σπίτια μας από την αρχή. Δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλο. Έχω την δουλειά μου εδώ δεν σκέφτομαι να φύγω από την Βηρυτό. Ο κόσμος κοιμάται στους δρόμους, στα πεζοδρόμια. Ο κόσμος που έκανε τον Λίβανο, «Ελβετία της Ανατολής» τώρα κοιμάται στους δρόμους. Για να σκοτώσουν έναν άνθρωπο πρέπει να γκρεμίσουν ολόκληρο κτίριο; Πού είναι τα άλλα κράτη; Μέχρι εδώ φτάσαμε. Πού ειναι οι ανθρωπιστικές οργανώσεις; Για ποιον λόγο το έχει κάνει αυτό;», ανέφερε.

Tags
Back to top button