Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Υπό καθεστώς επιτήρησης η Τουρκία για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Βουλευτές ενός εξέχοντος ευρωπαϊκού σώματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα έθεσαν σήμερα την Τουρκία σε κατάλογο επιτήρησης, επικαλούμενοι ανησυχίες για αυτό που υποστηρίζουν πως συνιστά καταστολή των διαφωνούντων και παραβιάσεις δικαιωμάτων υπό τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν καθώς συγκεντρώνει εξουσία στα χέρια του.

Η πρόταση, όπως αναφέρει το Reuters, να ξεκινήσει επίσημη διαδικασία εις βάρος της Άγκυρας εγκρίθηκε με 113 ψήφους υπέρ έναντι 45 από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, του οποίου μέλος είναι η Τουρκία.

Η απόφαση αυτή μπορεί να έχει επιπτώσεις στις συνομιλίες που διεξάγονται χωριστά για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι οποίες έχουν σημειώσει ελάχιστη πρόοδο τα τελευταία δέκα χρόνια, ενώ μεγαλύτερες ανησυχίες εκφράζονται μετά την καταστολή που ακολούθησε το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον περασμένο Ιούλιο.

Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ε.Ε. και στην Άγκυρα έχουν επιδεινωθεί περαιτέρω εξαιτίας του δημοψηφίσματος που διεξήχθη στις 16 Απριλίου για την ενίσχυση των εξουσιών του Ερντογάν. Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο τούρκος πρόεδρος είχε κατηγορήσει δύο χώρες της Ε.Ε., τη Γερμανία και την Ολλανδία, ότι υιοθετούν ναζιστικές πρακτικές.

Οι βουλευτές της Ε.Ε. θα συζητήσουν τις σχέσεις με την Τουρκία την Τετάρτη. Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ένωσης θα συζητήσουν την κατάσταση την Παρασκευή και οι ηγέτες της Ε.Ε. αναμένεται επίσης να ανταλλάξουν απόψεις για το ίδιο θέμα όταν συναντηθούν για το Brexit το Σάββατο.

Ενώ η Αυστρία ηγείται των εκκλήσεων για μια επίσημη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, άλλα κράτη-μέλη είναι πιο επιφυλακτικά, φοβούμενα αποξένωση ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ από τον οποίο εξαρτάται και η Ε.Ε. προκειμένου να διατηρήσει έναν έλεγχο στη μετανάστευση.

Η Τουρκία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό υποθέσεων που έχουν κατατεθεί εναντίον της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, με μια σαφή πλειοψηφία των αποφάσεων να είναι καταδικαστικές.

Tags
Back to top button