Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Υπό κατάρρευση η Lufthansa - Πακέτο βοήθειας 10 δισ. ευρώ

Για την επόμενη μέρα ετοιμάζεται η Lufthansa, καθώς όπως ανακοίνωσε, δεν είναι πλέον σε θέση να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες με δανεισμό απευθείας από τις αγορές.

Στα σχέδιά της φαίνεται να είναι, μεταξύ άλλων, και η δωρεάν αλλαγή ημερομηνίας για όλες τις νέες κρατήσεις που θα κάνουν οι ταξιδιώτες.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος Lufthansa, σκέφτεται να προσφέρει δωρεάν αλλαγή κράτησης για όλες τις νέες κρατήσεις μέχρι τις 15 Μαΐου, σύμφωνα με ενημέρωση που απέστειλε στους συνεργάτες πωλήσεων, με ισχύ για όλους τους αερομεταφορείς που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιό του (Lufthansa, Swiss, Austrian, Brussels, Eurowings, Germanwings).

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Lufthansa έχει προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας της Germanwings λόγω κορωνοϊού. Επίσης, τα αεροσκάφη των Austrian Airlines και Air Dolomiti, αεροπορικών του ομίλου Lufthansa, θα παραμείνουν καθηλωμένα στο έδαφος μέχρι τις 3 Μαΐου, διάστημα που μπορεί να παραταθεί.

Σανίδα σωτηρίας 10 δισ. ευρώ ζητά η Lufthansa

Πριν από λίγες ημέρες ο επικεφαλής της Lufthansa Κάρστεν Σπορ δήλωσε ότι η εταιρεία χάνει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ κάθε ώρα που περνάει και επισήμανε ότι το αποθεματικό των 4 δισεκατομμυρίων δεν αρκεί προκειμένου να διασωθεί, καθώς από 350.000 επιβάτες ημερησίως πριν από την κρίση, έφθασε να εξυπηρετεί σήμερα λιγότερους από 3.000.

«Η εταιρεία δεν θεωρεί πλέον ότι μπορεί να καλύψει τις κεφαλαιακές της ανάγκες με περαιτέρω άντληση πόρων από την αγορά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η γερμανική αεροπορική εταιρία κατέγραψε κατά το α’ τρίμηνο του έτους ζημιές ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ αναμένει ακόμη μεγαλύτερες απώλειες το β’ τρίμηνο.

Για το λόγο αυτό, ο όμιλος Lufthansa βρίσκεται ήδη σε «εντατικές συνομιλίες» με τις κυβερνήσεις των χωρών που συνδέονται με τις εταιρίες του ομίλου της – Γερμανία, Αυστρία για την Austrian, Ελβετία για την Swiss, Βέλγιο για την Brussels – προκειμένου να εξασφαλίσει κρατική στήριξη και, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αναμένει να λάβει την επόμενη εβδομάδα πακέτο στήριξης ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Tags
Back to top button