Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Υπό διερεύνηση ο Αρχιεπίσκοπος Καντέρμπουρυ σε υπόθεση κακοποίησης αγοριών

Η Εκκλησία της Αγγλίας ερευνά τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ με αφορμή καταγγελίες σε υπόθεση κακοποίησης, οι οποίες αφορούσαν τον εκλιπόντα John Smyth. Ο Smyth πέθανε το 2018, λίγο μετά από ένα ρεπορτάζ του Channel 4 News σχετικά με τη σαδιστική κακοποίηση νεαρών ανδρών στους κοιτώνες Iwerne στη δεκαετία του 1970.

Ο Αρχιεπίσκοπος Justin Welby εργάστηκε στους κοιτώνες, αλλά αρνήθηκε ότι γνωρίζει οτιδήποτε για την κακοποίηση. Μετά από μια αναφορά στο Channel 4 News τη Δευτέρα το βράδυ, η Αγγλικανική Εκκλησία επιβεβαίωσε ότι είχε λάβει επίσημη καταγγελία εναντίον του Welby σε σχέση με τον Smyth.

Ανέφερε ότι η καταγγελία εξετάζεται από την Εθνική Ομάδα Διασφάλισης και θα εξεταστεί από την Makin Review, που έχει αναλάβει την έρευνα της Εκκλησίας της Αγγλίας για την υπόθεση Smyth η οποία ξεκίνησε πέρυσι, και τα ευρήματα της οποίας αναμένεται να δημοσιευθούν το 2021.

"Είναι γνωστό πλέον πως όταν το Λάμπεθ (σ.σ. κέντρο Αγγλικανικής Εκκλησία στο νότιο Λονδίνο) ενημερώθηκε το 2013 για τον ισχυρισμό εναντίον του Σμιθ, ήρθε σε επαφή με τη σχετική επισκοπή", ανέφερε σε δήλωση.

"Ωστόσο, δεδομένου ότι έχει παραληφθεί επίσημη καταγγελία από την Εθνική Ομάδα Διασφάλισης, εξετάζει τις πληροφορίες και προφανώς θα απαντήσει σε αυτό στο άτομο που υπέβαλε την καταγγελία και θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες εάν χρειαστεί."

Tags
Back to top button