Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Υπάρχει κάμερα ελέγχου ταχύτητας που μαζεύει χρήμα από τις τσέπες των οδηγών

Είναι στους περισσότερους γνωστό, ότι οι κάμερες ελέγχου της ταχύτητας των οχημάτων δεν λειτουργούν όλο το 24ωρο, αφού η διαχείριση του όγκου των παραβάσεων αλλά και της επιβολής των ποινών είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας δεν το ξέρει κανείς, πάρα μόνο ο διοικητής του εκάστοτε τμήματος της Τροχαίας, ο οποίος βγάζει και το πρόγραμμα λειτουργείας.

Έρχεται όμως η Αυστραλία και αλλάζει τα δεδομένα δείχνοντας το δρόμο και στις υπόλοιπες χώρες.

Τρόμος για οικογένεια στην Φλόριντα: Έπιασαν με κρυφή κάμερα τον γείτονά τους να ρίχνει χημικά κάτω από την πόρτα τους (βίντεο)

Στο Σίδνεϋ της λοιπόν υπάρχει μια κάμερα η οποία μαζεύει χρήμα 365 μέρες, 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα χωρίς σταματημό. Η κάμερα διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα αποθήκευσης και διαχείρισης των δεδομένων, τα οποία στέλνονται μέσω 5G στους servers της Τροχαίας.


Αναμφίβολα η κάμερά αυτή  έχει προκαλέσει ταραχή καθώς περισσότεροι από 14.000 οδηγοί έχουν λάβει ειδοποίηση για πρόστιμο υπερβολικής ταχύτητας μέσα σε ένα μήνα. Σημειώστε δε πως το όριο ταχύτητας σε εκείνο το σημείο είναι τα 30 χλμ/ώρα.

Το αποτέλεσμα είναι να έχουν εισπραχθεί, μόνο από τη συγκεκριμένη κάμερα 1,8 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε διάστημα 7 μηνών…

Οι κάτοικοι της περιοχής, φυσικά έχουν ξεσηκωθεί και απαιτούν κατάργηση ή αλλαγή των ορίων της κάμερας. Οι επικεφαλής του West South Wales αποφάσισαν λοιπόν να παρέμβουν και από την επόμενη χρονιά το όριο ταχύτητας θα ανέβει στα 40 χλμ/ώρα, ενώ μέχρι να γίνει η αλλαγή όσοι περνούν από το σημείο και ξεπερνούν το όριο των 30 χλμ/ώρα, αλλά είναι κάτω από τα 40 χλμ/ώρα θα λαμβάνουν μόνο μια ειδοποίηση και όχι πρόστιμο.

Tags
Back to top button