Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Υμνητική επιστολή του Ναυάρχου Byrd στον Έλληνα βοηθό του, Επαμεινώνδα Δημόπουλο…

Ο Επαμεινώνδας Δημόπουλος γεννήθηκε το 1905 στο χωριό Σιβίστα της ορεινής Κορινθίας. Σε ηλικία δέκα ετών εγκαταστάθηκε στην Αμερική, όπου ζούσαν ήδη τα μεγαλύτερα αδέλφια του. Εκεί, άλλαξε το όνομά του σε Pete J. Demas.

Μόλις έγινε είκοσι ετών, έτυχε να γνωριστεί με τον σπουδαίο εξερευνητή, Ναύαρχο Richard E. Byrd. Το χρονικό διάστημα 1928-1930, ο Pete J. Demas έλαβε μέρος στην πρώτη εξερευνητική αποστολή του Ναυάρχου Byrd στον Νότιο Πόλο, αλλά και το 1934, στη δεύτερη αποστολή που ακολούθησε.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, ο Demas είχε προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στις εξερευνήσεις αυτές. Τα αξιοθαύμαστα προσόντα και τα προτερήματά του, τα οποία είχε επιδείξει, υπερνικώντας τις πρωτοφανείς δυσκολίες και την αφιλοξενία των πολικών εκτάσεων, όπου τα στοιχεία της Φύσης ήταν ασυγκράτητα και ακαταμάχητα, είχαν υμνηθεί μέσω μιας επιστολής, την οποία είχε απευθύνει προσωπικώς σε αυτόν ο διάσημος εξερευνητής.

Η επιστολή είχε ως εξής:

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΣΚΡΙΠ», στις 09/05/1930…

Tags
Back to top button