Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Χριστούγεννα με την εστίαση κλειστή: Αρνούνται να ανοίξουν τα μαγαζιά τους οι άνθρωποι του κλάδου

Δεν πρόκειται να ανοίξει η εστίαση στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα, αν δεν υπάρξει δέσμευση από την κυβέρνηση προς τις 800.000 των ιδιοκτητών και εργαζομένων στον κλάδο ότι δεν θα ξανακλείσουν και ότι δεν θα εφαρμόσει την τακτική του «ακορντεόν» που συστήνουν οι ειδικοί, οι οποίοι έτσι ή αλλιώς, εκτός από το να τσακώνονται με τον ΕΟΔΥ για απόκρυψη στοιχείων αναφορικά με την πανδημία, έχουν αποτύχει στον περιορισμό της

Αυτό αποκαλύπτουν μιλώντας στην εκπομπή PRONEWS στην τηλεόραση του Alert οι επιχειρηματίες της εστίασης στην σημερινή εκπομπή στις 21.00 το βράδυ.

Επιχειρηματίες της εστίασης και άνθρωποι του πολιτισμού οι οποίοι ξεκαθαρίζουν ότι «Δεν είναι δυνατόν να ανοίξει η εστίαση για δύο εβδομάδες μόνο, ούτε με τους όρους που θέλει η κυβέρνηση».

Μιλούν στον Τάσο Γκουριώτη οι επιχειρηματίες της εστίασης οι Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, Δημήτρης Βραχάμης, ο συνθέτης-στιχουργός Γιάννης Λιόντος κλπ.

Ο Γιαννης Δαβερώνης, πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής, τονίζει ότι οι επιχειρηματίες του κλάδου είναι σε απόγνωση. «Πολλές επιχειρήσεις δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσουν κάποιες επιχειρήσεις. Η τακτική του "ακορντεόν" δεν μπορεί να λειτουργήσει. Να ανοίξουμε, να κλείσουμε, να ξανανοίξουμε και αυτό να συνεχίζεται;».

Ο γνωστός σεφ Γιάννης Λουκάκος σε σημερινές δηλώσεις του τονίζει ότι «Δεν έχει νόημα να ανοίξουμε τα Χριστούγεννα για μία-δύο εβδομάδες, το άνοιγμα και το κλείσιμο έχει μεγάλο κόστος για τις επιχειρήσεις.

Στην Θεσσαλονίκη Μιχάλης Επιτροπίδης, γ.γ. της πανίσχυρης Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, προανήγγειλε κλειστά μαγαζιά για τα Χριστούγεννα: «Δεν έχει νόημα να μπούμε στη διαδικασία με έξτρα περιοριστικά μέτρα, με δύσκολες καταστάσεις, με τον κόσμο που θα φοβάται να έρθει στα εστιατόρια. Ουσιαστικά, θα κληθούμε να χρηματοδοτήσουμε μια ζημιογόνα λειτουργικότητα. 

Κλείσαμε στις αρχές Νοέμβρη, με την εστίαση να κλείνει πρώτη ως η μέγιστη πηγή της μετάδοσης του ιού, και μετά από σχεδόν έναν μήνα βλέπουμε ότι τα κρούσματα δεν έχουν πέσει τόσο ώστε να νιώθει ασφάλεια ο κόσμος. Δεν έχουν αποδώσει τα μέτρα.

Δεν μπορούν και δεν πρέπει να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχουν τα χρήματα για το άνοιγμα. Αν ανοίξουμε θα μαζευτούν κι άλλα χρέη.

Στα τέλη Μάϊου που είχαν ανοίξει ξανά τα καταστήματα μετά την καραντίνα χρειάστηκε περίπου ενάμισι μήνα για να αρχίσουν να δουλεύουν. Όλο τον Ιούνιο είχαμε 80% πτώση τζίρου χωρίς κρούσματα σε όλη την Ελλάδα, όχι όπως τώρα με την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη»,

Σε έρευνα του Σωματείου βρέθηκε επίσης ότι περίπου το 1/3 των καταστηματαρχών δήλωσαν ότι θα βάλουν λουκέτο. Δεν πρέπει να ανοίξουμε ενωρίτερα. Ένα κατάστημα για να ανοίξει θέλει τουλάχιστον 5.000 ευρώ και αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν».

Tags
Back to top button