Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Χρυσός: Kέρδη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα μετά την υποχώρηση

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δείκτη ICE U.S. Dollar το δολάριο κατέγραψε απώλειες 0,1%, αφού η τιμή του κινήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο. Ένα ισχυρότερο δολάριο καθιστά τα συνδεδεμένα με το αμερικανικό νόμισμα πολύτιμα μέταλλα πιο ακριβά για τους αγοραστές.

Για τον Ιούνιο ο χρυσός υποχώρησε κατά 7%, πτώση που αποδόθηκε στη συζήτηση για μείωση των νομισματικών διευκολύνσεων από την κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, με στόχο την αύξηση των επιτοκίων, η οποία θα επιβάρυνε τις τιμές του χρυσού που δεν αποδίδουν, παρατήρησε σε έκθεσή του ο Fawad Razaqzada, αναλυτής της ThinkMarkets.

Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος για το πολύτιμο μέταλλο, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι η ζήτηση τείνει να αυξηθεί κατά το τρίτο τρίμηνο. Ο Razaqzada τόνισε ότι μόνο η ραγδαία άνοδος του κρατικού χρέους, σε συνδυασμό με το 10ετές κρατικό ομόλογο των ΗΠΑ (1,474%) να κυμαίνεται κάτω από το 1,50% και μια αλλαγή στη στάση της Fed για τη νομισματική χαλάρωση νωρίτερα του αναμενόμενου, θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την αισιόδοξη πρόβλεψή του για τον χρυσό.

Χρυσός: Κλείνει ο Ιούνιος με υποχώρηση 7% του πολύτιμου μετάλλου

Όπως είπε, “το γεγονός ότι όλες οι άλλες σημαντικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων διατηρούν μεγάλο μέρος των κερδών τους οφείλεται στα κίνητρα. Από αυτή την άποψη ο χρυσός φαίνεται υποτιμημένος”.

Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου πρόσθεσε 5,20 δολάρια ή 0,3%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.776,80 δολάρια ανά ουγγιά.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε κατά 0,4% στα 26,01 δολάρια ανά ουγγιά, το παλλάδιο πρόσθεσε 0,4% στα 2.789,37 ανά ουγγιά και η πλατίνα κέρδισε 1% στα 1.082,92 ανά ουγγιά.

Tags
Back to top button