
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δείκτη ICE U.S. Dollar το δολάριο κατέγραψε απώλειες 0,1%, αφού η τιμή του κινήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο. Ένα ισχυρότερο δολάριο καθιστά τα συνδεδεμένα με το αμερικανικό νόμισμα πολύτιμα μέταλλα πιο ακριβά για τους αγοραστές.
Για τον Ιούνιο ο χρυσός υποχώρησε κατά 7%, πτώση που αποδόθηκε στη συζήτηση για μείωση των νομισματικών διευκολύνσεων από την κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, με στόχο την αύξηση των επιτοκίων, η οποία θα επιβάρυνε τις τιμές του χρυσού που δεν αποδίδουν, παρατήρησε σε έκθεσή του ο Fawad Razaqzada, αναλυτής της ThinkMarkets.
Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος για το πολύτιμο μέταλλο, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι η ζήτηση τείνει να αυξηθεί κατά το τρίτο τρίμηνο. Ο Razaqzada τόνισε ότι μόνο η ραγδαία άνοδος του κρατικού χρέους, σε συνδυασμό με το 10ετές κρατικό ομόλογο των ΗΠΑ (1,474%) να κυμαίνεται κάτω από το 1,50% και μια αλλαγή στη στάση της Fed για τη νομισματική χαλάρωση νωρίτερα του αναμενόμενου, θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την αισιόδοξη πρόβλεψή του για τον χρυσό.
Χρυσός: Κλείνει ο Ιούνιος με υποχώρηση 7% του πολύτιμου μετάλλου
Όπως είπε, “το γεγονός ότι όλες οι άλλες σημαντικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων διατηρούν μεγάλο μέρος των κερδών τους οφείλεται στα κίνητρα. Από αυτή την άποψη ο χρυσός φαίνεται υποτιμημένος”.
Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου πρόσθεσε 5,20 δολάρια ή 0,3%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.776,80 δολάρια ανά ουγγιά.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε κατά 0,4% στα 26,01 δολάρια ανά ουγγιά, το παλλάδιο πρόσθεσε 0,4% στα 2.789,37 ανά ουγγιά και η πλατίνα κέρδισε 1% στα 1.082,92 ανά ουγγιά.