Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

«Χρυσές δουλειές» για το εμπόριο όπλων – Άραβες και Τούρκοι αγοράζουν τα περισσότερα

Ο όγκος των διεθνών μεταβιβάσεων μεγάλων όπλων αυξάνεται συνεχώς από το 2004 και σημείωσε άνοδο κατά 8,4% μεταξύ των περιόδων 2007-2011 και 2012-2016, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI).

Στις ΗΠΑ, που ήταν ο βασικός εξαγωγέας όπλων για την πενταετία έως το 2016, αντιστοιχούν το ένα τρίτο όλων των εξαγωγών όπλων παγκοσμίως, ανέφερε η έρευνα, σύμφωνα με το tribune.gr

«Οι ΗΠΑ προμηθεύουν μεγάλα όπλα σε τουλάχιστον 100 χώρες σε όλο τον κόσμο – σημαντικά πολύ περισσότερα απ’ οποιοδήποτε άλλη χώρα» ανέφερε η Οντ Φλεράντ, διευθύντρια του Προγράμματος Όπλων και Στρατιωτικού Εξοπλισμού του SIPRI.

Τα περισσότερα όπλα είναι πολύ ακριβά και σημαντικά από στρατηγικής άποψης, πρόσθεσε.

Από όλα τα όπλα που εξήγαγαν οι ΗΠΑ τα τελευταία πέντε χρόνια, το 47% κατέληξε στη Μέση Ανατολή, με τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Τουρκία να αποτελούν τους τρεις βασικότερους αγοραστές.

Η Σαουδική Αραβία ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας όπλων στον κόσμο μετά την Ινδία.

Αύξησε τις εισαγωγές κατά 212% συγκριτικά με την περίοδο 2007-2011, κυρίως από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Tags
Back to top button