Στην «κατάψυξη» παραμένει η Βόρεια Ελλάδα, όπου για ένα ακόμη 24ωρο επικρατούν συνθήκες ολικού παγετού, με τον υδράργυρο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας να βρίσκεται υπό το μηδέν. Εξαιτίας του παγετού…
θα μείνουν κλειστά σχολεία, ενώ πολλά νοικοκυριά στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης παραμένουν χωρίς νερό εξαιτίας παγωμένων σωληνώσεων ύδρευσης ή σπασμένων υδρόμετρων. Εξάλλου, οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τα τελευταία 24ωρα στη Θεσσαλονίκη είχαν ως αποτέλεσμα να παγώσουν σωληνώσεις φυσικού αερίου κι αρκετά νοικοκυριά να μείνουν χωρίς θέρμανση ή ζεστό νερό.
Το χαμηλό βαρομετρικό, με το όνομα «Αριάδνη», που πλήττει την Ελλάδα διατηρεί σε αρνητικές τιμές τη θερμοκρασία σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν από νωρίς το πρωί στη Φλώρινα, όπου ο υδράργυρος «έδειξε» -18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα Γρεβενά -13 και στον Πολύγυρο Χαλκιδικής -12 βαθμούς Κελσίου. Η Θεσσαλονίκη ξημέρωσε με -5 βαθμούς Κελσίου, το Νευροκόπι με -11, η Βέροια με -7, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις καταγράφηκαν νωρίτερα σε Καβάλα και Ξάνθη, όπου το θερμόμετρο έπεσε στους -6 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη κλειστά θα μείνουν στη συντριπτική τους πλειονότητά τα σχολεία του νομού, πλην κάποιων σχολικών μονάδων στον δήμο Θέρμης. Το ίδιο ισχύει για τα περισσότερα σχολεία στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Την ίδια ώρα, σε παγοδρόμια έχουν μετατραπεί αρκετοί δρόμοι και πεζοδρόμια στη Βόρεια Ελλάδα, με αποτέλεσμα οχήματα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες ή αλυσίδες και οι πεζοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.
Με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα κινούνται τα οχήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Κοζάνης και Φλώρινας. Αλυσίδες χρειάζονται -εξάλλου- οι οδηγοί που κινούνται σημεία του ορεινού εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Ημαθίας, της Πέλλας, της Χαλκιδικής, του Κιλκίς και των Σερρών. Κανονικά διεξάγεται, τέλος, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό.