Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Χωρίς καύσιμα η Γάζα: Το Ισραήλ απαγόρευσε την τροφοδοσία

Το Ισραήλ διακόπτει τις παραδόσεις καυσίμων και φυσικού αερίου στη Λωρίδα της Γάζας από σήμερα 2 Αυγούστου, σε αντίποινα για τους αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς Παλαιστινίων προσαρμοσμένους σε μπαλόνια και χαρταετούς στην ισραηλινή επικράτεια, γνωστοποίησε η ισραηλινή κυβέρνηση.

Ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του την Τετάρτη αναφέρει ότι ο Λίμπερμαν διέταξε να ανασταλούν οι παραδόσεις καυσίμων στον παλαιστινιακό θύλακα μέσω του συνοριακού σημείου διέλευσης Κερέμ Σαλόμ μέχρι νεοτέρας.

«Η απόφαση αυτή πάρθηκε μπροστά στη συνέχιση του τρόμου των εμπρηστικών μπαλονιών και των ταραχών κατά μήκος του (συνοριακού) φράκτη», ανέφερε η ανακοίνωση του Λίμπερμαν, χρησιμοποιώντας τον κυβερνητικό όρο για το Τείχος διαχωρισμού στα σύνορα.

Επί τέσσερις μήνες από την 30ή Μαρτίου και μετά, κάθε Παρασκευή γίνονται διαδηλώσεις στα σύνορα, η ένταση των οποίων έχει μειωθεί κατά τι, όμως οι οργανωτές τους λένε πως θα συνεχίσουν ωσότου το Ισραήλ να άρει τον αυστηρό αποκλεισμό που επιβάλλει στον θύλακα.

Τουλάχιστον 155 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων αυτών.

Παράλληλα με τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις, έχουν προκληθεί πυρκαγιές σε αγροτικές, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις εξαιτίας χαρταετών και μπαλονιών με προσαρμοσμένους αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς που κατευθύνουν στην άλλη πλευρά των συνόρων μαχητές από τη Γάζα. Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει αντιδράσει ήδη στους εμπρησμούς απαγορεύοντας τη διέλευση διαφόρων εμπορευμάτων που διατείνεται ότι δεν είναι απολύτως απαραίτητα από το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Tags
Back to top button