Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Χωρίς δημοπρασία τα δικαιώματα χρήσης της παραλίας στα ξενοδοχεία

Χωρίς δικαιώματα, μέχρι και τρία χρόνια θα μπορούν να παραχωρούνται σε τουριστικές επιχειρήσεις τα δικαιώματα χρήσης αιγιαλού σε όμορες περιοχές.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Κύρωση Σύμβασης Διανομής Ακινήτου – Σύστασης Δικαιώματος Επιφανείας Ακινήτου Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά και ρύθμιση συναφών θεμάτων» προβλέπει:

- Στα όμορα προς τον αιγιαλό, παραλία, λιμνοθάλασσα, λίμνη πλεύσιμο ποταμό κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις, κέντρα αναψυχής, ναυταθλητικά σωματεία αναγνωρισμένα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καθώς και σε επιχειρήσεις θαλάσσιων μέσων αναψυχής, που δραστηριοποιούνται σε χώρο όμορο του κοινοχρήστου και λειτουργούν νόμιμα, μπορεί να παραχωρείται με αντάλλαγμα απλή χρήση αιγιαλού, παραλίας, όχθης παρόχθιας ζώνης, χωρίς δημοπρασία, για χρονικό διάστημα μέχρι τρία έτη.

Ο περιορισμός του εμβαδού κάθε παραχώρησης της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης παρόχθιας ζώνης, σε 500 τετραγωνικά μέτρα, δεν ισχύει για τις παραχωρήσεις σε όμορες του κοινοχρήστου χώρου τουριστικές επιχειρήσεις. Ειδικά για το 2021, το αντάλλαγμα θα αποδίδεται κατά 70% στον οικείο ΟΤΑ και κατά 30% στο Δημόσιο.

Για το τρέχον έτος, το ύψος του ανταλλάγματος καθορίζεται σε ποσοστό 60% του υπολογισθέντος ανταλλάγματος, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της ΚΥΑ που εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο και η οποία προβλέπει ότι το αντάλλαγμα καθορίζεται ως εξής:

– Στις περιπτώσεις που η παραχώρηση απλής χρήσης διενεργείται από το Δήμο καθορίζεται από το αρμόδιο όργανο του Δήμου και εγκρίνεται από την οικεία Κτηματική Υπηρεσία.

– Στις περιπτώσεις που η παραχώρηση απλής χρήσης διενεργείται από τις Κτηματική Υπηρεσία. Για μεν τις Κτηματικές Υπηρεσίες, που λειτουργούν σε επίπεδο Διεύθυνσης εισηγείται ο Προϊστάμενος του Τμήματος Β’ και εγκρίνεται από τον Προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας.

Για τις Κτηματικές Υπηρεσίες που λειτουργούν σε επίπεδο τμήματος γίνεται εισήγηση και εγκρίνεται από τον Προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας.

Tags
Back to top button