Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Χένρι Κίσιντζερ: ''ΗΠΑ-Κίνα να συνεννοηθούν αλλιώς πόλεμος''

Ο πρώην Υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ (κυβερνήσεις Νίξον και Φορντ) και διακεκριμένος διπλωμάτης Χένρι Κίσιντζερ, προτείνει μία ''detente'' στις σχέσεις Πεκίνου-Ουάσινγκτον πριν να είναι πολύ αργά και οδηγηθεί ο κόσμος σε έναν μεγάλο πόλεμο που φυσικά λόγω των συμμαχιών των 2 χωρών, της δομής του διεθνούς συστήματος και της αλληλεξάρτησης των παγκόσμιων δρώντων θα πάρει διαστάσεις Γ' Παγκοσμίου πολέμου.

Ζητά άμεση δράση από τον νεοεκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν υπέρ της αναθέρμανσης των σχέσεων με την Κίνα ώστε να μην επιστρέψει ο κόσμος στις συνθήκες πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Αν δεν υπάρχει κάποια βάση συνεργασίας, ο κόσμος θα διολισθήσει σε μια καταστροφή ανάλογη με εκείνη του Α’ Παγκοσμίου,» δήλωσε ο κ. Κίσιντζερ κατά την εναρκτήρια σύνοδο του Φόρουμ Νέας Οικονομίας του Bloomberg.

Ο βετεράνος πολιτικός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις σχέσεις μεταξύ της Αμερικής και της Κίνας βάσει της διπλωματικής τους αντιπαράθεσης, και πρόσθεσε ότι οι σημερινές στρατιωτικές τεχνολογίες καθιστούν μια τέτοια κρίση ακόμη δυσκολότερη να ελεγχθεί από ότι παλαιότερα.

«Ο κίνδυνος είναι ότι θα επέλθει κάποια κρίση η οποία θα περάσει από τη ρητορική στην πραγματική στρατιωτική σύγκρουση,» είπε ο 97χρονος διπλωμάτης, που προετοίμασε το 1972 την ιστορική επίσκεψη του προέδρου Νίξον στην Κίνα.

Tags
Back to top button