Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

«Xαστούκι» στον Τατάρ από την Κομισιόν: «Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος»

«ΗΕυρωπαϊκή Ένωση δεν αναγνωρίζει την αποκαλούμενη "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" και δεσμεύεται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟHE», τονίζει με «τον πιο ρητό και κατηγορηματικό τρόπο» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και σήμερα πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας, Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σστην απάντηση, σημειώνεται ότι «η Κομισιόν παραμένει πλήρως προσηλωμένη στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού στο πλαίσιο του ΟΗΕ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και στις αρχές στις οποίες εδράζεται η ΕΕ και το ενωσιακό κεκτημένο».

Προκλητικές δηλώσεις από τον ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ! Διαπραγματεύσεις μόνο όταν ικανοποιηθεί η κυριαρχία μας

Πρόκειται για «μια ηχηρή απάντηση-ράπισμα στις τουρκικές θέσεις για λύση "δύο κρατών" και στον Ερσίν Τατάρ, που από τη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω από "την πολιτική των δύο κρατών με κυριαρχική ισότητα και ισότιμο διεθνές καθεστώς"», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, «με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την παράνομη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο που είχε ως αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου» είχε καταθέσει ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τόνιζε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία, ένα ευρωπαϊκό κράτος πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει 50 χρόνια "ακρωτηριασμένη"» και σημείωνε ότι «η Κύπρος και η Ελλάδα τάσσονται αταλάντευτα υπέρ της επανέναρξης του διαλόγου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, προκειμένου να βρεθεί μία βιώσιμη και δίκαιη λύση στο Κυπριακό για την επανένωση της Νήσου στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας στο πλαίσιο μίας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας σε αντίθεση με την εκπεφρασμένη άποψη της Τουρκίας για λύση "δύο κρατών", κάτι που θα αποτελέσει την ουσιαστική διχοτόμηση της Κύπρου».

   Τέλος, ζητούσε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επανεκκίνηση ενός ουσιαστικού διαλόγου στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και του κοινοτικού κεκτημένου για τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού και την επανένωση του νησιού».

Tags
Back to top button