Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Χάος από τις πλημμύρες στο Νεπάλ: Τουλάχιστον 100 νεκροί - Θάφτηκε στη λάσπη το Κατμαντού

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και η τύχη 67 αγνοείται μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στο Νεπάλ, ιδίως στην πρωτεύουσα Κατμαντού.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε τον απολογισμό στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), υπογραμμίζοντας ότι «είναι πιθανό να αυξηθεί, καθώς οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται στις πληγείσες περιοχές».

Ελικόπτερο συνετρίβη σε δάσος έξω από το Κατμαντού στο Νεπάλ- Νεκροί και οι πέντε επιβαίνοντες (Βίντεο)

Η κοιλάδα του Κατμαντού γνώρισε την πιο έντονη βροχόπτωση που έχει καταγραφεί από το 1970, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Νεπάλ. Ποτάμια υπερχείλισαν, πλημμυρίζοντας σπίτια κοντά στις όχθες, με αποτέλεσμα να διακοπεί η φυσιολογική δραστηριότητα στην κοιλάδα του Κατμαντού, όπου καταγράφηκαν 37 θάνατοι.  

«Είναι τρομαχτικό. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια καταστροφή», δήλωσε ο 34χρονος Μαχαμάντ Σαμπουντίν, ιδιοκτήτης συνεργείου μοτοσικλετών. Αρκετοί κάτοικοι κατέφυγαν στις στέγες κτιρίων για να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά.

Ωστόσο, οι αρχές του Νεπάλ έκλεισαν τα σχολεία για τρεις ημέρες μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές για δύο ημέρες στη χώρα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι μαθητές και φοιτητές, όπως και οι γονείς τους, αντιμετωπίζουν δυσκολίες καθώς πανεπιστημιακά και σχολικά κτίρια έχουν υποστεί ζημιές από τις καταρρακτώδεις βροχές και χρειάζονται επισκευή.

«Ζητήσαμε από τις αρμόδιες αρχές να κλείσουν τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές για τρεις ημέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας Λακσμί Μπαταράι.

Ορισμένα τμήματα της πρωτεύουσας ανέφεραν βροχή έως και 322,2 χιλιοστών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα η στάθμη του κύριου ποταμού Μπαγκμάτι του Κατμαντού να ανέβει 2,2 μέτρα ξεπερνώντας τα όρια κινδύνου, σύμφωνα με ειδικούς.

Σήμερα το πρωί υπήρχαν κάποιες ενδείξεις εξασθένησης των βροχών σε πολλά μέρη, σύμφωνα με τον Γκοβίντα Τζα, μετεωρολόγο της πρωτεύουσας.

«Μπορεί να πέσουν μεμονωμένα βροχές, αλλά είναι απίθανο να σημειωθούν καταρρακτώδεις βροχές», σημείωσε.

Οι μουσώνες, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, προκαλούν θανάτους και καταστροφές κάθε χρόνο στη νότια Ασία, αλλά οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι η κλιματική αλλαγή έχει αυξήσει τη συχνότητα και την ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Περισσότεροι από 220 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος στο Νεπάλ εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων.

Tags
Back to top button