Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Χαμένη πόλη στην Πενσυλβάνια φυλάσσεται από τον στρατό πριν εξαφανιστεί

Αλλά λίγοι από τους επισκέπτες γνώριζαν τι θησαυρός κρύβεται κάτω από την επιφάνεια. Δεν ανακαλύφθηκε παρά μόνο μετά από μια παρατεταμένη ξηρασία.

Η ανάγκη για νερό, παραγωγή ενέργειας ή προστασία από πλημμύρες. Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι για την κατασκευή φραγμάτων. Παρόλο που αυτά τα τεράστια υδάτινα σώματα φαίνονται ήρεμα και γαλήνια, τα περισσότερα από αυτά έχουν κατασκευαστεί χωρίς συναίσθημα. Ο κύριος λόγος είναι ο εκτοπισμός των κατοίκων και η πλημμύρα των σπιτιών τους.

Οι κάτοικοι του χωριού Somerfield της Πενσυλβάνια, το οποίο εγκαταστάθηκε το 1818, υπέστησαν παρόμοια μοίρα. Τη δεκαετία του 1930 αποφασίστηκε ότι η κοιλάδα που περιβάλλει το χωριό θα γινόταν μέρος ενός νέου υδροηλεκτρικού έργου. Το έργο ολοκληρώθηκε το 1944.

Πριν το νερό καταβροχθίσει το τοπίο, τα σπίτια ισοπεδώθηκαν. Ένα κτίριο, ωστόσο, γλίτωσε από θαύμα την καταστροφή. Ήταν η γέφυρα Great Crossing Bridge, που συνέδεε την κομητεία Somerset με την κομητεία Fayette.

Η γέφυρα από κομμένο ψαμμίτη μήκους 114 μέτρων, ύψους 12 μέτρων και πλάτους 9,1 μέτρων χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα κοντά σε μια διάβαση που χρησιμοποιούσαν οι Ευρωπαίοι από το ταξίδι του Τζορτζ Ουάσινγκτον το 1753 στο Fort LeBoeuf.

Εγκαινιάστηκε στις 4 Ιουλίου 1818, με τη συμμετοχή του τότε προέδρου και ενός από τους λεγόμενους ιδρυτές των Ηνωμένων Πολιτειών, του Τζέιμς Μονρόε.

Η κατασκευή του φράγματος έδειχνε ότι ένα σημαντικό ιστορικό μνημείο θα χανόταν για πάντα. Όμως η φετινή ακραία ξηρασία προκάλεσε πτώση της στάθμης, επιτρέποντάς του να επανέλθει στο προσκήνιο, προσελκύοντας την προσοχή χιλιάδων ανθρώπων.

Όμως η κυβέρνηση προειδοποιεί τους περίεργους θεατές να είναι προσεκτικοί όταν εισέρχονται στην κατασκευή. "Είναι υποβρύχιο εδώ και δεκαετίες, η στατική του είναι τόσο υποβαθμισμένη", δήλωσε ο συνταγματάρχης Nicholas Melin, διοικητής της περιφέρειας του Πίτσμπουργκ. "Έτσι, το Σώμα Στρατού θα περιορίσει την πρόσβαση", πρόσθεσε.

Οι ειδικοί λένε ότι η στάθμη του φράγματος θα επανέλθει στο κανονικό επίπεδο σε λίγες εβδομάδες με την άφιξη των βροχών. Έτσι, η σπάνια γέφυρα και τα ερείπια της πόλης θα βυθιστούν ξανά.

Tags
Back to top button