Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Χαλκιδική: Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα -Νέα δόνηση μεγέθους 3,5 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος

Στην Χαλκιδική καταγράφηκε λίγο πριν τις 17:30 νέος σεισμός 3,5 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 11 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Ουρανούπολης και είχε εστιακό βάθος 13,5 χιλιόμετρα.

Όσον αφορά το Ευρωμεσογιακό Ινστιτούτο, κάνει λόγο για σεισμό μεγέθους 3,6 Ρίχτερ, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται 107 χιλιόμετρα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, έχοντας εστιακό βάθος 14 χιλιόμετρα.

Οι προηγούμενος σεισμικές δονήσεις


Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας καταγράφηκε σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην περιοχή της Χαλκιδικής, λίγο πριν τις 11:50, ενώ περίπου μία ώρα αργότερα υπήρξε νέα ισχυρότερη δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ.

Μάλιστα, ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να «σπάσει» το ρήγμα αυτό με έναν σεισμό της τάξης των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

 

Tags
Back to top button