Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκίδικη: Νεκρή γυναίκα αυτοδύτης που προσπάθησε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ

Τραγική κατάληξη είχε η απόπειρα ενός ζευγαριού αυτοδυτών να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ ομαδικής κατάδυσης σε μεγάλο βάθος.

Η γυναίκα που συμμετείχε στην κατάδυση έξω από το Ν. Μαρμαρά, ανασύρθηκε νεκρή, ενώ ο σύζυγός της εμφάνισε συμπτώματα της «νόσου των δυτών» και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο θάλαμο αποσυμπίεσης-μονάδα υπερβαρικού οξυγόνου του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του halkidikifocus.gr το ζευγάρι, που διατηρεί καταδυτική σχολή, αποφάσισε να καταδυθεί με φιάλες οξυγόνου σε μεγάλο βάθος, ανοιχτά του Ν. Μαρμαρά, προς το νησάκι «Κέλυφος», με σκοπό να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ.

Αλλά γύρω στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής και ενώ η κατάδυση βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, η γυναίκα περίπου 40 ετών παρουσίασε πρόβλημα και ανασύρθηκε νεκρή. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Όπως επεσήμανε η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη, ο σύζυγός της άτυχης γυναίκας, επίσης γύρω στα 40, εμφάνισε συμπτώματα της νόσου των δυτών και για περίπου 3 ώρες τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας τον κράτησαν σε βάθος 10 μ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για αποσυμπίεση.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με σκάφος στις εγκαταστάσεις του Πόρτο Καρράς, όπου τον παρέλαβε το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον μετέφερε στη Θεσσαλονίκη, όπου διακομίσθηκε στον θάλαμο αποσυμπίεσης του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος».

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

halkidikifocus

Tags
Back to top button