Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Ιδιοκατασκευή το παιχνίδι που σκοτώθηκε ο 19χρονος

Κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (19/9) στο αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας το πόρισμα του διορισμένου πραγματογνώμονα για το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης, όταν εκσφενδονίστηκε από το παιχνίδι «crazy dance».

Πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι το πόρισμα κινείται στον άξονα του σημειώματος που είχε κατατεθεί νωρίτερα, ότι δηλαδή το μοιραίο παιχνίδι ήταν ιδιοκατασκευή, ενώ είχε γίνει και συρραφή με άλλα εξαρτήματα.

Ο διορισμένος από την αστυνομία πραγματογνώμονας, Λάμπρος Γκλαβόπουλος, παρέδωσε το πόρισμα, με πηγές να σημειώνουν ότι στην πολυσέλιδη έκθεση αναφέρεται σε κάθε σημείο του μηχανήματος, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος με τις παρατηρήσεις για τις ελλείψεις και τα προβλήματα.

Ήδη στην αστυνομία έχει κατατεθεί και το πόρισμα του έκτακτου τεχνικού ελέγχου στο συγκεκριμένο παιχνίδι, που διενήργησε ύστερα από αίτημα του πατέρα η εταιρεία TUV που πιστοποιεί λούνα παρκ. Και σε αυτό το πόρισμα, σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, γίνεται αναφορά σε μεγάλο αριθμό ελλείψεων.

Σημειώνεται ότι η κατάθεση του πορίσματος θα επιταχύνει την εισαγγελική έρευνα, καθώς αναμένεται να κληθούν για να δώσουν εξηγήσεις πρόσωπα που εμπλέκονται με το δυστύχημα.

«Η αστυνομία είναι υπεύθυνη για την τραγωδία», λέει η δήμαρχος Κασσάνδρας

Εν τω μεταξύ, κάθε ευθύνη για τη συνέχιση λειτουργίας του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος, απεκδύεται η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Στο πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε την Τρίτη (17/09) στην πταισματοδίκη στην περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου στα Νέα Μουδανιά, δείχνει κυρίως την αστυνομία ως υπεύθυνη για τη συνέχιση της λειτουργίας της εγκατάστασης, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να προχωρήσει σε αυτόφωρες συλλήψεις.

Με φράσεις όπως «μοναδικό ελεγκτικό όργανο στην πράξη είναι η αστυνομία», «ήταν υποχρεωμένη η αστυνομία να κινήσει τη διαδικασία αυτοφώρου» και «ήταν ελλιπής ο έλεγχος από την αστυνομία στο λούνα παρκ», ρίχνει το μπαλάκι της ανεξέλεγκτης κατάστασης στο λούνα παρκ στο τοπικό αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας.

Το ίδιο πράττει και ο αρμόδιος υπάλληλος, ο οποίος παρείχε εξηγήσεις την περασμένη Πέμπτη (12/9) στην πταισματοδίκη Χαλκιδικής στο Ειρηνοδικείο Κασσανδρείας.

Προβλήματα λόγω ξαφνικής νεροποντής στη Χαλκιδική (Βίντεο)

«Ο δήμος είναι δέσμιος των υποδείξεων άλλων υπηρεσιών, όπως της αστυνομίας», αναφέρει, σύμφωνα με τη Voria.gr, δηλώνοντας από την πλευρά του τμήματός του αδυναμία ελέγχου.

Κανείς εκ των δύο πάντως δεν απαντούν στο ερώτημα για ποιον λόγο όλο το διάστημα που είχαν στα χέρια τους το έγγραφο της αστυνομίας ότι το λούνα παρκ δεν προχώρησε σε καμία διαδικασία αδειοδότησης, δηλαδή από τις 9 Ιουλίου, δεν αντέδρασαν.

Όπως φαίνεται από τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ο δήμος Κασσάνδρας στέλνει έγγραφο στον επιχειρηματία – ιδιοκτήτη του λούνα παρκ την ίδια μέρα που έχασε τη ζωή του ο 19χρονος, δηλαδή στις 19 Αυγούστου, ζητώντας να δώσει εξηγήσεις για ποιον λόγο δεν έχει κάνει γνωστοποίηση, δηλαδή δεν ξεκίνησε καν τη διαδικασία αδειοδότησης.

Για το έγγραφο αυτό, το οποίο δημοσιοποίησε η ίδια η δήμαρχος σε συνεντεύξεις που έδωσε, δεν αναφέρει απολύτως τίποτα στις εξηγήσεις που έδωσε. Όπως δεν κάνει καμία αναφορά και στο πρόστιμο των 10.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη, όπως αποκαλύπτει ο υπάλληλος του τμήματος ελέγχου και αδειοδοτήσεων.

Τι θα συμβεί στη συνέχεια

Μόλις ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση θα αποσταλεί ο φάκελος της δικογραφίας προς αξιολόγηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου για να αποφασιστεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες εις βάρος της δημάρχου.

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται, στο μεταξύ, και η προκαταρκτική εξέταση που διερευνά τις ποινικές ευθύνες του ιδιοκτήτη της επιχείρησης λούνα παρκ, του χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού (crazy dance) και του μηχανολόγου που το έλεγξε.

Tags
Back to top button